Kassa onderzoekt digitale wereld in Kassa XL

Het consumentenprogramma van BNNVARA, Kassa, doet onderzoek naar de digitale wereld. Social media is niet meer weg te denken in de huidige tijd. Maar in hoeverre is social media belangrijk? Wat is echt, wat is werkelijkheid en wat is bangmakerij? In de speciale tweedelige Kassa XL gaat presentatrice Brecht van Hulten op onderzoek uit.

In de eerste aflevering zal het gaan over ‘Het Digitale Doolhof’. Veel mensen zijn de weg volledig kwijt op de digitale snelweg. Brecht gaat het gesprek aan met mensen die dit hebben ervaren. Het zijn schokkende en ontroerende gesprekken geworden. Daarnaast laat Kassa XL zien hoe criminelen te werk kunnen gaan. Wat kun je bijvoorbeeld doen als iemand je identiteit steelt?

Ook komt het voor dat onschuldige mensen in de problemen komen. Wanneer iemand een bepaald vinkje niet aangevinkt heeft, kan dat aardig in de papieren lopen. Zo kan het dan gebeuren dat je duizenden euro’s moet betalen. Hierover doet Saskia in de eerste aflevering haar verhaal.

In de tweede aflevering van Kassa XL is het thema ‘De Fuik van Facebook’. Op Facebook worden enorm veel data verzameld. De vraag is dan hoe Facebook met deze data omgaat? Is het wel allemaal veilig wat er op Facebook gebeurd? Verschillende mensen worden gevolgd en doen hun verhaal over Facebook.

Daarnaast komen ook politieke partijen aanbod. Zij hebben vaak geprobeerd om via Facebook in contact te komen met de kiezers. Zij gingen hier soms grenzen over. Welke grenzen zij precies over gingen, wordt duidelijk in de tweede aflevering.

Kassa XL gaat verder waar Kassa aanstaande zaterdagavond stopt. Aanstaande zaterdagavond is namelijk de laatste aflevering van het huidige seizoen te zien. In de laatste aflevering wordt onder andere de Schijtlijster trofee uitgereikt. Welk bedrijf krijgt de ‘eer’ om deze trofee mee naar huis te nemen?

Kassa XL is op zaterdagavond 2 en 9 juni te zien om 19.05 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *