‘Kritiek op Waylon na repetitie is nergens op gebaseerd’

René Romkes vindt dat de kritiek op Waylon na zijn eerste repetitie nergens op gebaseerd is. “Termen als ‘racism’ en ‘blacksploitation’ worden zonder blikken of blozen opgetypt. Ja hoor, de Sylvana-wannabe’s duiken ook op het songfestival op”, schrijft hij in een column voor Metro.

Romkes noemt het onzin dat het optreden discriminerend zou zijn. “Ik durf stellig te beweren dat de Nederlandse delegatie gewoon de beste krump-dansers, want zo heet die stijl, geselecteerd heeft voor de act van Waylon. En ja, deze heren hebben toevallig een kleurtje. So what?”

De Songfestival-kenner en organisator van Eurovision in Concert haalt ook uit naar de pers. “Het merendeel is nog niet eens in Lissabon en baseert hun oordeel op een clipje van 20 seconden dat op social media circuleerde. En dat is genoeg om de repetitie van Waylon volledig af te branden”, schrijft hij.

Waylon is na zijn eerste repetitie in Lissabon bij de bookmakers flink gezakt. De zanger stond bij de bookmakers op de 15de plek, maar zakte na zijn eerste repetitie naar de 17de plek. De afgelopen dagen zakte hij nog verder. Momenteel staat Waylon in de voorspellingen zelfs op de 22ste plek.

Lees ook: Waylon maakt slechte indruk tijdens eerste repetitie

Foto: AVROTROS / William Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *