KRO’s XXL, 2 jaar later

XXLIn 2011 dook KRO presentatrice Sofie van den Enk in het programma KRO’s XXL bijna een jaar lang in het leven van vijf jonge mensen met ernstig overgewicht. Ze keek mee in het dagelijks leven van Yvette (32), Lieke (27), Tom (32), Laura (15) en Robin (25) en probeerde erachter te komen welk verhaal er schuil ging achter de kilo’s. Alle vijf stonden ze op een belangrijk punt in hun leven én allemaal hadden ze één belangrijk doel voor ogen. Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder. Hoe gaat het nu met ze? Hebben ze hun persoonlijke doelen bereikt? En vooral, hoe zit het nu met hun (over)gewicht? Iedere aflevering van ‘XXL, 2 jaar’ later vertelt het verhaal van één van de deelnemers.

Er bestaan veel vooroordelen over overgewicht. Het ontbreekt ze aan discipline, ze moeten gewoon gaan sporten en wat minder eten. Maar was dat maar zo makkelijk. Vaak schuilt er een verhaal áchter de kilo’s. XXL laat zien dat overgewicht verschillende oorzaken kan hebben. Zo heeft overgewicht vaak een psychische of lichamelijke oorzaak of is er sprake van een eetstoornis ‘Binge Eating Disorder (B.E.D).

 

XXL, 2 jaar later wordt gemaakt door Skyhigh TV.

 

KRO’s XXL, 2 jaar later, vijf afleveringen, vanaf woensdag 8 mei om 21.55 uur op Nederland 3. De laatste aflevering op 5 juni begint om 22.10 uur.

Geef een reactie