‘Lana keert voor de zomer-cliffhanger terug in GTST’

Dinsdagavond zagen 1.130.000 mensen hoe Lana afscheid nam van Meerdijk. Lana is de dochter van Sjors (foto, gespeeld door Melissa Drost). De laatste weken was Lana een onhandelbare puber. Zij heeft in haar leven een hoop mee moeten maken. Zo overleed haar vader, Danny (Jan Kooijman), toen zij nog een jong meisje was. Tijdens de winter-ciffhanger werd Lana getuige van een gruwelijke gebeurtenis.

Lana zag hoe Jan Maes en Zoë (Anouk Maas) ruzie op de boot kregen. Zij wist op tijd uit de haven te vluchten. Maar wat Lana nu daadwerkelijk heeft gezien is vrij onduidelijk. Over die avond in de haven houdt ze haar kaken stijf op elkaar. Ondertussen raakt Lana steeds verder van het spreekwoordelijke padje. Voor Sjors is de maat meer dan vol. Zij ziet geen uitweg meer voor haar dochter. 

Zo besloten Lana en Sjors dat het beter is dat Lana Meerdijk verlaat. Zij vertrekt naar de pleegouders van Sjors. Het leek erop alsof Lana voor een langere periode Meerdijk zou gaan verlaten. Maar woensdagavond maakte Luuk Ikink in RTL Boulevard bekend dat Lana voor de zomer-cliffhanger alweer terug keert. Rond de zomer-cliffhanger zal er een begrafenis plaats vinden.

Het blijkt dat Jan Maes dan eindelijk begraven wordt. De moord rondom Jan houdt de gemoederen in Meerdijk nog iedere dag bezig. Zoë weet meer over de gebeurtenis rondom de boot van Jan. Maar heeft zij Jan ook vermoord? Via een list is de politie Anton (Joep Sertons) op het spoor gekomen.  Ook hij heeft niet alles verteld rondom de boot. Zo bleek dat Anton Jan een klap heeft verkocht.

De vraag blijft toch in het midden: wie heeft Jan vermoord? Het antwoord hierop blijft de kijkers bezig houden. De politie in Meerdijk heeft er zijn handen vol aan. Voor Alex (Michael de Roos) staat het vast dat Anton de moordenaar is. Ook Bing (Everon Jackson Hooi) is lange tijd hoofdverdachte geweest. Met de terugkeer van Lana naar Meerdijk, lijken de antwoorden langzaam maar zeker beantwoord te gaan worden.

Zal Lana voor de zomer-cliffhanger haar mond open doen? Dinsdagavond vroeg zij aan iemand om haar moeder, Sjors, met rust te laten. Maar tegen wie zij het had, is ook niet helemaal duidelijk? Zou Lana contact hebben met haar oma, Martine (Inge Iepenburg)?

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Feriet Tunc

Geef een reactie