Laura Jansen staat open voor Songfestival

Laura_Jansen_1080pLaura Jansen ziet het wel zitten om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. “En ik zou er graag wat voor willen schrijven”, bekent de 36-jarige zangeres aan Novum Nieuws.

Jansen, onder meer bekend van de hit Wicked World, vertelt dat ze al aan Songfestival Liefhebber Paul de Leeuw een belofte heeft gedaan. “Ik heb een paar jaar geleden met Paul de afspraak gemaakt, dat als het ooit op mijn pad komt, ik er open voor zou staan.”

De zangeres weet nog niet wat voor nummer ze zou schrijven voor het liedjesfestijn. “Ik vind het af en toe wel een beetje kitsch. Dat zou ik niet doen. Of misschien juist wel”, lacht ze. “Er worden soms enorm goede liedjes geschreven. Ik weet niet wat ik zou kunnen toevoegen, want dat is zo specifiek voor zo’n specifieke situatie, maar ik zou het doen met het beste popliedje wat ik zou kunnen schrijven. Met zo veel mogelijk gevoel erin.”

Meerdere liedjes waaruit het Nederlandse publiek kan kiezen, ziet Laura niet zitten. “Ik weet niet of je mensen een liedje moet laten kiezen. Het blijft toch heel persoonlijk. Je hebt vertrouwen in je eigen song en hoopt zeker dat het dan genoeg is. Ik zou gewoon een liedje doen, net zoals Anouk, want dat is wel heel slim.”

Dat de Haagse zangeres dinsdag voor Nederland in de halve finale van hetEurovisie Songfestival in Malmö staat, vindt Laura te gek. “Ik vind dat Anoukhet niveau van het Eurovisie Songfestival heel erg verhoogt. Ik vind haar de perfecte keuze, want ze heeft een enorme présence op het podium. Ze heeft een internationaal geluid en dat spreekt superveel mensen aan. Ja natuurlijk, ook in Oost-Europa. Ik wens Anouk heel veel succes en verwacht het beste!”

Geef een reactie