Laura Selmhorst verliest haar baan in de Rozenboom

Vrijdagmiddag kwam er opvallend nieuws vanuit Meerdijk. Niemand minder dan Laura (Jette van der Meij) is ontslagen als hoofd van hotel de Rozenboom. Vlak voor de kerstdagen krijgt Laura het slechte nieuws te horen van de hoge baas van het hotel. Dit nieuws komt keihard aan bij de hardwerkende Laura. Zij is al jaren hét gezicht van het hotel van Meerdijk.

Een paar jaar geleden wist Mike (Louis Talpe) op slinkse wijze het hotel in handen te krijgen. Zijn doel was toen om Laura meteen buiten spel te zetten. Helaas, voor Mike, overleed hij bij een tragisch ongeluk. Dat bleek later geen ongeluk, maar een moordaanslag. Het hotel kwam toen meteen in handen van zijn dochtertje, Nola, die hij samen met Nina (Marly van der Velden) kreeg. 

De zaken rondom het hotel worden door de familie Sanders geregeld. Zij wilden dat Laura in het hotel bleef werken. Als iemand het hotel kende, dan is het zeker Laura. Dankzij haar is het hotel in de loop der jaren gegroeid. Maar de hoge bazen zouden willen verjongen. Bij deze plannen is Laura ineens overbodig geworden. Maar wat voor invloed zou dit op Laura hebben?

De verhaallijn van Laura is langzaam maar zeker minder geworden. Zeker na het vertrek van haar zoon Sil (Soy Kroon) naar Utrecht, werd het steeds minder. Maar tijdens de zomer-cliffhanger leefde de verhaallijn van Laura ineens weer op. Zo keek zij de dood in de ogen tijdens de dramatische brand. Hierdoor heeft zij een trauma opgelopen.

Gelukkig vond ze snel steun van Zoë (Anouk Maas). Zij hielp Laura door de moeilijke periode heen. Hierdoor kwam haar werk in de Rozenboom wel onder druk te staan. Wie heeft de hoge baas hier over gehoord. Maar wat moet de Rozenboom nu zonder Laura? Kan het hotel wel blijven bestaan zonder de deskundigheid van Laura?

Hoe gaat Ludo (Erik de Vogel) hierop reageren? Hij is immers één van de belangrijkste mensen van de Rozenboom. Zijn kleindochter is nu de eigenaresse van het hotel. Zou hij willen dat het hotel in de verkeerde handen komt? Wat er nu verder met Laura gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Of Laura na haar ontslag ook Meerdijk achter zich laat, is niet helemaal duidelijk.

Mocht Laura inderdaad Meerdijk verlaten, dan zou zij de zoveelste persoon zijn die het fictieve dorp verlaat. Wie weet komt er wel een opstand in Meerdijk. Zeker de familie Sanders wil geen afscheid nemen van Laura. Maar het is maar de vraag hoe Laura hier mee om gaat. De reden van haar ontslag zou te maken hebben met haar leeftijd. Laura is al vanaf aflevering één te zien in Meerdijk.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Otto van den Toorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *