‘Lidewij Mahler vertrekt uit GTST’

Actrice Lidewij Mahler stopt bij Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). In de soapserie van RTL 4 is zij beter bekend als Marieke. Ruim een jaar geleden kwamen zij en Mark (Tim Immers) onverwacht terug naar Meerdijk.

Zij wilden graag bij hun familie in Meerdijk zijn. Maar in werkelijkheid waren Marieke en Mark failliet gegaan in Italië. Niemand mocht hier ooit achter komen. Heel lang konden de twee dit niet voor zich houden. Gelukkig werden zij door hun familie warm opgevangen.


Haar personage, Marieke, overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een fatale aanrijding. Afgelopen donderdag raakte Marieke zwaargewond nadat ze werd aangereden bij hotel De Rozenboom. Het doel was eigenlijk om Ludo (Erik de Vogel) en Janine (Caroline de Bruijn) aan te rijden. Maar Marieke wist dat nog op tijd te voorkomen.

De aanrijding heeft alles te maken met het luisterboek, Kwaad Bloed, van Janine. Het hele verhaal lijkt in werkelijkheid te gebeuren. Alle sporen leken te wijzen naar Marieke, het zusje van Janine. Zij zou het luisterboek van haar zus aan het naspelen zijn. Zelf ontkende Marieke dit keer op keer. Marieke leed aan alzheimer en haar gezondheid ging in een rap tempo achteruit.

Haar man Mark  kon de ziekte van zijn vrouw niet aan. Hierdoor is hij meerdere keren vreemd gegaan, waaronder met Sjors (Melissa Drost) en Aysen (Dilan Yurdakul). Maar de laatste tijd zorgde hij goed voor zijn vrouw. Voor Marieke was de maat vol, zij wilde niet meer leven. Helaas was er geen enkele dokter die haar hierbij kon helpen. Janine probeerde allerlei mogelijkheden om haar zusje te helpen.

In het ziekenhuis gaf Marieke aan dat zij niet meer geopereerd wilde worden. Voor de familie van Marieke is dit een grote shock. Vooral Janine heeft het hier erg moeilijk mee. Lange tijd om hier bij stil te staan heeft ze niet. Ook zij begeeft zich nog in groot gevaar. Heel Meerdijk is in de ban van allerlei vreemde gebeurtenissen.

Het worden nog spannende weken voor de inwoners in Meerdijk. Deze hele maand is het de zogeheten ‘thriller-maand’ in Meerdijk. Deze ‘thriller-week’ is het vervolg op de spannende winter-cliffhanger. Het is voor de tweede keer dat GTST een winter-cliffhanger gemaakt heeft. In 2018 raakte Zoë (Anouk Maas) betrokken bij de raadselachtige moord op Jan Maes.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Geert de Lange

Geef een reactie