Liefde en jaloezie in dramaserie De geniale vriendin

De NPO komt met de dramaserie De geniale vriendin een verfilming van de succesvolle boeken van de Italiaanse schrijfster Elena Ferrante. Het is de coming of age van hartsvriendinnen Elena en Lila tegen de achtergrond van het sombere Napels in de jaren ’50.

De serie begint wanneer Elena, een vrouw op leeftijd, wordt gebeld over de verdwijning van haar beste vriendin.

Terwijl Italië opkrabbelt na de oorlogsjaren, groeien Elena en Lila op in een arme Napolitaanse volkswijk. Elena is een ijverig en verlegen meisje dat goed haar best doet op school zodat ze later kan ontsnappen aan haar omgeving.

In de klas maakt ze kennis met Lila, stoutmoedig en bijdehand. Als magneten trekken de tegenpolen elkaar aan wat resulteert in een innige vriendschap die in het teken staat van zowel liefde als jaloezie.

De hoofdrollen worden vertolkt door Elisa Del Genio (Elena) en Ludovica Nasti (Lila). Margherita Mazzucco en Gaia Girace spelen de kinderen in hun tienerjaren. Voor de verfilming van de succesvolle boekenreeks werd alles uit de kast getrokken. Om Napels in de jaren ’50 zo realistisch mogelijk te verbeelden, werd in 100 dagen praktisch een nieuwe stad gecreëerd.

Vanaf 1 februari op NPO Start Plus en vanaf zondag 8 februari om 22.55 uur op NPO2.

Foto: VPRO

Geef een reactie