Live tv-show rond Nacht van de Vluchteling

KRO-NCRV en Stichting Vluchteling komen zaterdag met een live televisieprogramma rond de Nacht van de Vluchteling op NPO 2. Liesbeth Staats en Joris Linssen presenteren de avond en doen live verslag vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam.

Er zijn wereldwijd nog nooit zoveel mensen op de vlucht als op dit moment. Meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd hebben huis en haard moeten verlaten vanwege oorlog, onderdrukking en conflict, op zoek naar een veilige toekomst.

Presentator Joris Linssen reist af naar Oeganda, dat honderdduizenden vluchtelingen opvangt : “Doordat ik met eigen ogen ga zien hoe de situatie in Oeganda is, hoop ik aan het publiek over te kunnen brengen hoe noodzakelijk deze hulp is. Waar komen deze mensen vandaan? Wat is hun verhaal? Deze reis wordt indrukwekkend en ik hoop dat ik door alle ervaringen die ik opdoe de ernst van de situatie duidelijk kan laten zien”.

Tijdens de televisie-uitzending warmen we met elkaar op voor de Nacht van de Vluchteling waarbij er vanuit vier steden (Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen) in het land 10, 20 of 40 kilometer gewandeld wordt door maar liefst 6000 mensen.

De Nacht van de Vluchteling zaterdag 16 juni om 23.20 uur op NPO2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *