Maarten van der Weijden en Berget Lewis in De Kist

Maarten van der Weijden en Berget Lewis zijn te zien in het nieuwe seizoen van De Kist dat vanaf zondag 7 januari begint aan een nieuwe seizoen.

Naast van der Weijden en Lewis zijn ook programmamaker Nicole Buch en Harry de Winter te zien. Kefah Allush vraagt naar de verwachtingen die zij hebben rondom de dood.  In de eerste aflevering ontmoet Kefah Allush de olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden. Voordat hij ziek werd, ging de sporter ervan uit dat je alles kunt bereiken wat je wilt.

Maar toen hij zestien jaar geleden met leukemie in het ziekenhuis belandde, hield zijn geloof in maakbaarheid geen stand. Tegen de prognoses in is hij volledig genezen.

Ze verloor veel vrienden, maar de dood van degene waar ze het meest van gehouden heeft, is het ergste wat Nicole Buch overkomen is. “Het verdriet slijt niet”, vertelt Nicole Buch in deze aflevering van De Kist, “maar je kunt het omarmen en toch intens van het leven genieten. Want als je de dood accepteert, kun je tussen je oren verder, zij het op een andere manier.”

De Kist vanaf zondag 7 januari om 23.45 uur op NPO2

Foto: EO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *