Maestro: Alles of niets?!

Het is weer zondagavond en dus tijd voor Maestro. Dit keer is het tijd voor de tweede halve finale. Nog altijd zijn er nog drie Bekende Nederlanders (BN-ers) in de strijd. Zij strijden alle drie voor een plek in de grote finale, van volgende week. Maar in de finale is er slechts plek voor twee BN-ers…

De avond werd geopend door Hadewych. Zij mocht het orkest weer dirigeren. Dit keer kwam daar een pianist bij, wat het weer iets lastiger maakt. Gelukkig stond Hadewych heel relax voor het orkest. Alles ging haar bijzonder goed af. Het klonk heel erg bijzonder allemaal. Het publiek vond het ook bijzonder goed en gaf zelfs een staande ovatie! De jury was ook bijzonder positief en beloonde dit optreden met 29 punten. 

Als tweede mocht Maartje het orkest dirigeren. Het contact tussen Maartje en de pianist was heel goed. Dit stuk leek wel een beetje aan de korte kant. Het gevoel van dit nummer kwam heel goed over. De samenwerking tussen het orkest, pianist en Maartje was heel er goed. Het klonk als één groot geheel, wat heel bijzonder was. Ook Maartje wil ik hoe dan ook in de finale zien. De jury gaf Maartje voor dit optreden 25 punten.

Dan was het tijd voor Dave. Dat is toch wel één van de bijzonderste kandidaten. Hij begon met een glimlach, maar daar was ook alles mee gezegd. De opbouw was vrij rustig. Maar het contact tussen Dave en de pianist was niet erg optimaal. Wel liet Dave de mensen lachen. Dus zal Dave met een glimlach de halve finale moeten verlaten? De kans is een stukje kleiner geworden dat hij daadwerkelijk de finale haalt. De jury gaf Dave in totaal 15 punten.

Het tweede optreden van Hadewych was in één woord: geweldig. Het moest gevaar overbrengen. Dat is meer dan gelukt voor Hadewych. In een mooi pak stond Hadewych als een waardevolle finaliste voor het orkest. Het moet raar lopen, wil zij de finale niet halen. Het mooiste vind ik toch wel het plezier wat Hadewych uitstraalt. Dat is natuurlijk heel erg belangrijk. Voor dit optreden werd Hadewych beloond met een mooie 30 punten.

Bij elkaar opgeteld scoort Hadewych 59 punten. In de eerste halve finale, van vorige week, scoorde Hadewych 54 punten. Die twee scores bij elkaar opgeteld maakt 113 punten!

Na het dramatische eerste stuk, mocht Dave voor het tweede keer voor het orkest staan. Het eerste optreden van de avond ging alles behalve goed. Dus nu was het erop of eronder voor Dave. Het optreden begon heel langzaam, maar ging al snel heel snel. Misschien ging het optreden iets te snel? Dave vond het zelf wel heel leuk. Met een glimlach ten onder? Dit optreden ging wel beter dan zijn eerste optreden. Maar de jury gaf Dave toch nog 25 punten.

Bij elkaar opgeteld komt Dave uit op 40 punten. Samen met de 52 punten van vorige week heeft Dave nu 92 punten. Dat zijn er, helaas voor Dave, niet genoeg voor de finale van volgende week.

Het laatste optreden was voor Maartje. Zij stond voor het orkest met een stokje in haar hand. Vol overtuiging wist zij het orkest prima te dirigeren. Dat zij in de finale thuis hoort, heeft zij nu weer bewezen. Ik ben al fan vanaf de eerste aflevering. Zij heeft zo’n goede uitstraling, dat het orkest geluk heeft om haar voor zich te hebben staan. Dit optreden ging haar dan ook heel erg goed af! De jury beloonde Maartje met 30 punten.

Die punten opgeteld met de 25 punten van haar eerste optreden kreeg Maartje 55 punten. Nu heeft Maartje, samen met de 54 punten van vorige week, 109 punten gescoord. Hiermee staat zij natuurlijk in de finale! Tenminste, daar lijkt het heel erg op. 

Nu zit de tweede halve finale er op. Mijn voorspelling is mooi uitgekomen. Hadewych en Maartje staan tegenover elkaar in de finale. Wie er uiteindelijk met de overwinning vandoor gaat, is nog even afwachten. Ik vind ze allebei enorm goed. Maar als ik naar alle weken kijk, dan denk ik dat Maartje wel eens met de overwinning er vandoor kan gaan!

De finale van Maestro 2017 is volgende week zondagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Foto: Michel Schnater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *