Maestro: Diepgaande muziek

De zondagavond van NPO 1 stond weer in het teken van Maestro. Het muziekprogramma was alweer toe aan haar vierde aflevering. Iedere week geniet ik meer en meer van de muziek in Maestro. Met nog maar vijf Bekende Nederlanders (BN-ers) in de strijd, wordt het steeds spannender. Voor zowel de BN-ers als ook voor het orkest.

Neem nu Maartje, die als eerste voor het orkest mocht staan. Zij kwam op in een mooi zwart jurkje. Zij leefde helemaal op voor het orkest. Ik heb haar nog nooit zo uit haar dak zien gaan. Eindelijk een dirigente die weet wat ze doet. Het werd een wilde opening, maar met de juiste emoties. Zij leefde zich enorm goed in. Er was duidelijk een éénheid tussen het orkest en Maartje. Zij kreeg dan ook 24 punten van de jury. 

Maar Waldemar deed het een stuk minder goed. Ik kan wel zeggen dat het slecht was. Hij dirigeerde zonder stokje, wat hem toch lastig afging. Wel leefde hij mee met het stuk wat hij moest dirigeren. Toch waren er teveel afleidingen. Hij was het contact met het orkest even kwijt. Hierover moesten sommige mensen in het orkest lachen. Dat lijkt mij niet heel goed. Jammer dat het zo moest eindigen voor Waldemar. De jury vond het ook alles behalve goed. De acteur kreeg uiteindelijk slechts 12 punten.

GTST acteur Ruud kwam op in een mooi zwart pak. Aan de outfit van Ruud ligt het zeker niet. Eerst keek Ruud iedereen in het orkest netjes aan. Daarna kwam hij voorzichtig op gang. Hij wist de spanning goed op te bouwen. Bij het slot gooide Ruud zijn wilde haren letterlijk in de strijd. Eindelijk, ook voor de jury, liet Ruud emotie zien. Hij kreeg voor zijn optreden maar liefst 22 punten. Er zit duidelijk vooruitgang in Ruud!

Hadewych had duidelijk haar dag niet. Ook zij dirigeerde zonder stokje, wat misschien niet heel verstandig is. Met een stokje lijkt het toch beter te gaan. Wel leefde zij mee met het stuk. Even leek het mis te gaan, maar toch herpakte zij zich op tijd. De jury zag dit duidelijk anders. Vorige week kreeg zij nog 26 punten. Maar deze week komt Hadewych niet boven de 18 punten uit.

Dave is misschien wel één van de bijzonderste kandidaten van dit seizoen. Hij kwam op in een vrij opvallend pak. Het orkest reageerde hier duidelijk onrustig over. Meteen ging Dave over tot orde van de zaak. Hij kwam snel op gang, heel snel. Misschien kwam Dave wel té snel op gang. Het leek allemaal wel alsof Dave haast had. Alles leek erg snel voorbij te gaan. Maar ondanks de snelheid kreeg Dave wel mooi 19 punten!

Hiermee wisten Dave, Ruud en Maartje zich te plaatsen voor de aflevering van volgende week. Waldemar en Hadewych belanden in de gevarenzone. Maar het leek al vrij duidelijk dat Waldemar naar huis mocht gaan. Dit oordeel hing af van het orkest. Met maar liefst 90 % (!) van de stemmen, koos het orkest voor Hadewych. Hiermee moest Waldemar inderdaad Maestro verlaten.

Volgende week zondag is Maestro terug. Dan zijn er nog maar vier BN-ers over; Dave, Ruud, Maartje én Hadewych. Mijn twee favorieten zitten er nog in; Maartje en Hadewych. Maar zullen zij ook de volgende aflevering hoge ogen gooien. Ik ben stiekem wel benieuwd naar de volgende aflevering. Die wordt hoe dan ook weer muzikaal!

Tot volgende week.

Maestro is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Foto: Michel Schnate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *