Maestro: Emotionele filmmuziek

Zondagavond zaten er maar liefst twee miljoen mensen klaar voor Maestro. Het was alweer de derde aflevering van  het muziekprogramma. Met nog maar zes Bekende Nederlanders (BN-ers) in de strijdt, wordt het elke week spannender. De één gaat daar anders mee om, dan de ander. Dat maakt Maestro dan ook weer bijzonder om naar te kijken.

De derde aflevering werd geopend door Hadewych. Dat is toch wel één van mijn favorieten. Zij maakte als eerste een buiging voor de zaal. Voor het orkest straalde zij dan ook rust uit. Dat was voor zowel het orkest als ook voor de mensen in de zaal erg prettig. Het werd een heel mooi stuk die ook mooi beloond werd door de jury. Voor dit optreden ontving Hadewych maar liefst 26 punten!

Als tweede stond Remy klaar voor het orkest. De bokser is niet heel erg muzikaal. Het werd een beetje een rommeltje. Er was totaal geen éénheid tussen Remy en het orkest. Zelf Remy kon het niet meer aanzien en sloot zijn ogen. Hiermee leek het erop als Remy de handdoek in de ring gooide. Eerlijk gezegd vond ik het aantal punten nog aan de hoge kant. De juryleden gaven Remy namelijk 11 punten.

Een kandidaat als Dave zie je niet vaak. Dave is een bijzondere verschijning. In het begin werd hij een beetje uitgelachen. Maar wat hij zondagavond liet zien en vooral horen was echt geweldig! Hij mocht een heel bekend stuk dirigeren, namelijk de muziek uit de film Jaws. De spanning was duidelijk voelbaar, voor mij als kijker, maar ook voor de mensen in de zaal. Iedereen was positief verrast door dit optreden van Dave. De juryleden gaven hem dan ook 24 punten!

Maar Maartje deed het wel heel erg goed. Zij behoort ook tot één van mijn favorieten! Zij mocht een stuk dirigeren die in het teken stond van de Looney Tunes. Zij leefde helemaal mee tijdens haar stuk. Vanaf de eerste noot was het meteen raak. Het leek wel alsof het heel makkelijk was voor Maartje. Het contact tussen Maartje en het orkest was heel erg goed. Dat werd ook goed beloond; Maartje kreeg maar liefst 30(!) punten! Hiermee wist Maartje zich direct te plaatsen voor de aflevering van volgende week!

GTST acteur Ruud had moeite met zijn stuk. Eerst was er een beetje humor. Maar hoort humor wel bij Maestro? Soms wel, maar in het stuk van Ruud duidelijk niet. Wel straalde Ruud rust uit, wat heel mooi was om te zien. Buiten dat had Ruud ook weer een heel goed pak aan. De jury was niet heel erg tevreden over Ruud. Zij hadden er veel meer van verwacht. Dus kreeg Ruud slechts 18 punten.

De avond werd afgesloten door Waldemar. Hij kreeg de opdracht om een stuk uit Star Wars te dirigeren. Waldemar leefde heel goed mee met het stuk. Wel maakte Waldemar veel geluid tijdens zijn dirigeer moment. Dat vond het orkest niet lastig, maar voor mij als kijker was het wel een beetje storend. Ondanks dat, deed Waldemar het bijzonder goed. Dat werd dan ook beloond met 21 punten.

Hiermee staan Waldemar samen met Maartje, Dave en Hadewych in de aflevering van volgende week. Ruud en Remy stonden in de gevarenzone. Het orkest had de taak om een keuze te maken tussen deze twee kandidaten. Voor mij stond het al vast dat Remy naar huis mocht. Het orkest deelde die mening; met 67 % van de stemmen wist Ruud zich te plaatsen voor de aflevering van volgende week.

Aanstaande zondag zullen Ruud, Waldemar, Maartje, Dave en Hadewych het tegen elkaar opnemen. Dan zal de spanning zeker weer hoog op gaan lopen. Ik kijk er nu al naar uit. Iedere week ga ik meer van de muziek van Maestro houden!

Tot volgende week!

Maestro is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Foto: Michel Schnate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *