Maestro: Met of zonder stokje?!

Zondagavond was het tijd voor een nieuw seizoen van Maestro. Dit muziekprogramma met acht bekende Nederlanders is de opvolger van Heel Holland Bakt op de zondagavond van NPO 1. Het is een vermakelijk programma om te kijken. Zeker wanneer het de eerste keer is dat ik het zelf bekijk. Ik ging er open in en heb mij kostelijk vermaakt.

Heel Holland Bakt jurylid Janny was één van mijn favorieten. Maar helaas ging het dirigeren haar niet heel goed af. Zij stond vrij serieus en emotieloos voor het orkest. Toch vond ik zelf dat Janny het best aardig deed. Gelukkig kon Janny ook nog lachen tijdens haar optreden. Helaas was de jury van Maestro alles behalve vrolijk. Zij waren behoorlijk negatief en gaven Janny slechts tien punten. 

Dave met zijn zonnebril kreeg ook vrij weinig punten. Hij moest genoegen nemen met elf punten. Hij deed zijn best, maar dat kwam niet echt over. Vooral het publiek moest er lachen om het optreden van Dave. Ook het orkest zelf moest vaak lachen. Al het begin is dan ook best moeilijk, kan ik mij zo voorstellen. Helaas was de jury ook niet al te positief.

Dus het ging tussen Janny en Dave. Het orkest had een doorslaggevende stem. Met welke dirigent wilden zij verder? Nou ik hoopte dat zij voor Janny zouden kiezen. Maar helaas koos het orkest voor Dave. Niet mijn keuze, maar goed. Dave is dus een ronde veder en zal volgende week weer te zien zijn. Janny moet helaas het programma al naar één aflevering verlaten.

Acteur Waldemar mocht Maestro openen. Hij deed het zonder stokje. Dat vond ik vrij opvallend. Maestro is toch juist met een stokje? Blijkbaar is Waldemar beter met zijn handen dan met een stokje. Hij genoot zichtbaar van het dirigeren. Het orkest moest vaak lachen om de acteur. Ik vond het bovendien erg bijzonder om dit, als jury, te moeten beoordelen. De jury gaf Waldemar dan ook veertien punten.

Maartje is ook meteen één van mijn favorieten, na Janny. Zij bewoog mee met haar optreden. Zij kreeg het publiek mee, wat op zich al best knap is. Zij stond daar vol overgave wat heel bijzonder is. Of zij dirigeert gewoon goed, of zij is een hele goede actrice. Ik vermoed dat het een combinatie van beide is. De jury was een keer positief over een optreden. Zij gaven uiteindelijk 23 punten aan de actrice.

Ook Hadewych deed het heel goed. Zij is ook iemand die ver kan komen volgens mij. Helaas startte zij te snel, maar zij herpakte zich snel. De concentratie was van haar gezicht af te lezen. Dat was heel leuk om te zien. Zij leefde helemaal mee met haar optreden. Ik denk dat zij nog wel eens ver kan gaan komen. Van de jury kreeg zij dan ook 21 punten.

Bokser Remy was vrij wild. Zij begon zijn optreden veel te snel. Hij leek erg zenuwachtig waardoor hij alles maar weg lachte. Ook kwam hij best dwingend en bedreigend over. Gelukkig kon hij er zelf wel een beetje om lachen. Maar alles moest snel, sneller, snelst. Dat was wel een beetje jammer. Maar ondanks de snelheid van Remy kreeg hij toch maar mooi zeventien punten van de jury.

GTST acteur Ruud maakte een goede indruk. Het ging het wel heel gemakkelijk af, tenminste zo leek het. Verder viel mij op dat hij een draak op zijn rug had. Nou niet op zijn rug, maar op zijn jasje. Alles ging goed, totdat het op het laatst toch mis ging. Maar Ruud herpakte zich toch nog en maakte zijn optreden goed af. Hij kreeg uiteindelijk achttien punten van de jury.

Patricia mocht als laatste optreden. Haar armbanden waren misschien iets teveel. Daar kwam bijna meer geluid vanaf dan van het orkest. Verder deed zij het heel erg goed. Zij stond daar maar wel even vol enthousiasme. Dat Patricia er plezier in had, was heel goed zichtbaar. Zelf vond ze het iets minder gaan. Maar voor de eerste keer ging het helemaal niet slecht. Zij kreeg uiteindelijk dertien punten van de jury.

Volgende week zijn er nog maar zeven bekende Nederlanders over. Patricia, Ruud, Remy, Hadewych, Maartje, Waldemar én Dave zullen volgende week weer voor het orkest staan. Hoe gaan zij het dan doen? Wie krijgt de minste punten en staat in de gevarenzone? Dat zien wij volgende week weer in de tweede aflevering van Maestro. 

Maestro is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Foto:  Michel Schnater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *