Maestro: Vrolijke popdeuntjes

Zondag was het tijd voor de zesde aflevering van Maestro. Nog maar drie Bekende Nederlanders (BN-ers) zijn in de strijd. Hadewych, Maartje en Dave staan lijnrecht tegenover elkaar. In deze eerste halve finale staat popmuziek centraal. Dat wordt hoe dan ook een muzikale avond. De punten die de drie BN-ers scoren, gaan mee naar de tweede halve finale. De tweede halve finale is volgende week zondagavond te zien.

Hadewych had de eer om de eerste halve finale te openen. Zij mocht een Elvis medley dirigeren. Zonder een stokje stond Hadewych mooi voor het orkest. Meteen bij de eerste noot klonk het fantastisch. Niemand leek Hadewych omver te kunnen krijgen. Na zoveel weken straalde zij echt zelfvertrouwen uit. De jury was bijzonder positief en beloonde haar met 28 punten!

Voor haar tweede optreden, mocht Hadewych het nummer Purple Rain van Prince dirigeren. In een mooi pak kwam Hadewych de zaal binnen gelopen. Vanaf de eerste noot kreeg ik kippenvel. Een popnummer die ondersteuning krijgt van een orkest is gewoon fantastisch. Zelf werd Hadewych ook een beetje emotioneel. De zaal was doodstil en genoot van dit optreden. De jury gaf Hadewych maar liefst 26 punten!

Maartje, mijn favoriet mag ik wel zeggen, mocht het nummer Bohemian Rhapsody van Queen dirigeren. Dit nummer is van zichzelf al geweldig. Maar met een orkest klinkt het helemaal fantastisch. Ze zat er meteen goed in en bleef er ook goed in zitten. Alles aan dit optreden klopte gewoon. Dus drie keer een 10 zou op zijn plaats zijn. Helaas kreeg Maartje voor dit optreden 24 punten.

Het tweede optreden van Maartje stond in het teken van ABBA. Zij mocht nu een ABBA medley dirigeren. In een mooi pak stond zij dan ook voor het orkest. In het begin leek de zang de overhand te nemen. Het orkest viel een beetje weg, maar later herpakte Maartje zich uitstekend. Zelf genoot ze er ook enorm van. Een fantastisch optreden als dit moet wel drie tienen krijgen. Nou en of Maartje dat kreeg; 30 punten!

Dave, niet geheel mijn favoriet, deed het zeker niet slecht. Zijn eerste optreden bestond uit een hit van Coldplay. Nou en hoe mooi klonk dat zeg! Een nummer van Coldplay samen met het orkest is gewoon geweldig. Ik heb werkelijk genoten van Dave als dirigent. Dave is echt iemand die iedere week steeds beter wordt. Een gevaar voor mijn favoriet Maartje… Van de jury kreeg Dave dan ook 23 punten.

Zijn tweede optreden bestond uit een André Hazes medley. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen Hazes fan ben. Maar de manier waarop Dave voor het orkest stond, vond ik wel heel goed. Ook ik heb genoten van deze Hazes medley. Zelf vond Dave het ook erg goed gaan. Zou hij dan ook drie tienen gaan scoren? Het werden er geen drie, maar wel twee! In totaal kreeg Dave 29 punten voor dit optreden.

Geluk bij ongeluk; er valt vanavond niemand af! De punten die de drie BN-ers gescoord hebben gaan mee naar volgende week. Hadewych heeft bij elkaar opgeteld 54 punten gescoord. Ook Maartje scoorde bij elkaar 54 punten. Dus die twee gaan nek-aan-nek volgende week. Dave volgt de dames op de voet met 52 punten.

Volgende week zondag is de tweede halve finale. Dan worden de punten van vanavond en volgende week bij elkaar opgeteld. De twee BN-ers met de meeste punten staan dan in dé grote finale van Maestro 2017. Als ik een voorspelling zou mogen doen, dan zou ik Hadewych en Maartje in de finale willen zien. Maar Dave kan wel eens roet in het eten gaan gooien. Nog een week wachten en dan weten wij het.

Ik kan wel zeggen dat de eerste halve finale de beste aflevering tot nu toe is. Popmuziek combineren met een orkest is gewoon geweldig. De muziek komt dan net even anders binnen dan normaal. Nu hoor je als kijker ook echt eens de muziek achter de stem. Deze combinatie is bijzonder en maakt muziek een beetje mooier. 

De tweede halve finale van Maestro is zondagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Tot volgende week!

Foto: Michel Schnate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *