Marlijn Weerdenburg presenteert Het Voedselgevecht

Marlijn Weerdenburg komt vanaf eind oktober met het nieuwe KRO-NCRV programma Het Voedselgevecht. In het nieuwe programma worden verschillende mensen gevolgd die vechten tegen een eet-en voedsel stoornis.

“In Het Voedselgevecht willen we niet alleen de ellende laten zien. Met dit programma willen we juist ook de kracht en de hoop laten zien waarmee deze jongeren proberen eruit te komen.”, laat Marlijn weten.

In vier afleveringen komen de bekende eet- en voedselstoornissen Anorexia Nervosa, BED (eetbuiverslaving) en Boulimia aan bod, maar ook Arfid (dwangmatig vermijden van bepaalde producten), Orthorexia (dwang om gezond te eten), Pica (dwang om niet eetbare materialen te consumeren) en Anorexia Athletica (dwangmatig sporten om af te vallen).

“We volgen diverse mensen die op weg zijn naar herstel, maar die hier nog dagelijks mee worstelen. Naast patiënten gaan we ook het gesprek aan met ouders, familie en vrienden en een aantal specialisten op het gebied van eet- en voedselstoornissen.”, laat KRO-NCRV weten.

Het Voedselgevecht, vanaf donderdag 25 oktober om 20.55 uur op NPO 3

Foto: Stijn Ghijsen

Geef een reactie