Michael Schulte scoort nummer één hit

De Duitse zanger Michael Schulte heeft succes in Nederland. Hij wist op één binnen te komen in de Q 25, een hitlijst van radiozender Qmusic. Afgelopen week konden de luisteraars op het nummer You Let Me Walk Alone stemmen. De luisteraars wilden meer van de Duitse zanger horen. Inmiddels hebben zoveel mensen gestemd dat hij nu bovenaan de hitlijst staat.

Ruim twee weken geleden wist Michael ook indruk te maken in Portugal. Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival eindige hij als vierde voor Duitsland. Het scheelde slechts twee punten met de nummer drie, Oostenrijk. Na jaren is Duitsland weer terug op het bekende liedjesfestijn. 

Ook op YouTube hebben veel mensen zijn videoclip bekeken. De officiële videoclip van de Duitse zanger is inmiddels al door meer dan 3,6 miljoen mensen bekeken. Hiermee is het nummer van Duitsland populairder dan het nummer van Israël. Met haar nummer Toy wist Netta voor Israël het Eurovisie Songfestival te winnen. Haar winnende nummer zakte in de tweede week van plek 60 naar plek 72 in de Dutch Single top 100.

Naast Michael bestaat de top vijf van de Q25 uit Ed Sheeran. Zijn nieuwste single Happier staat op de tweede plek. De derde plek is deze week voor Calvin Harris en Dua Lipa, met One Kiss. Op plek vier staan de mannen van Imagine Dragons met Next To Me. De top vijf wordt afgesloten door Daddy Yankee met de single Dura.

Foto: Eurovision 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *