Mieke van der Weij op non-actief gesteld

Mieke van der Weij is per direct op non-actief gesteld door Avrotros. Anderhalve maand geleden werd ook Peter de Bie op non-actief gesteld door de omroep. Beide presentatoren zijn de komenden weken niet meer de horen in de Nieuwsshow op NPO Radio 1. Dat heeft Avrotros laten weten in het AD.

Avrotros is helemaal klaar met de presentatrice. “Zij heeft zo nadrukkelijk aangegeven het hier niet naar haar zin te hebben en liever bij een andere omroep te werken, dat we hebben besloten dat ze dat meteen mag doen.”

Eerder werd Peter de Bie op non-actief gesteld omdat hij in gesprek was met Omroep Max. Avrotros wilde hem in 2018 met pensioen laten gaan, terwijl hij zelf graag verder wilt. Van der Meij was tot afgelopen zaterdag te horen in de Nieuwsshow, maar dan met Jan Mom aan haar zijde en daar is ze niet tevreden mee. Daarom sloot ze zich aan bij De bie die gesprekken voert met Omroep Max.

De publieke omroep heeft afgelopen woensdag laten weten dat het tijdslot van de Nieuwsshow mogelijk per 1 januari naar Omroep Max gaat. De NPO wilt daarmee het duo Mieke en Peter behouden. “Dit presentatieduo wordt bijzonder hoog gewaardeerd door de luisteraar en de NPO kiest ervoor om deze opstelling in een nieuwe programma op zaterdagochtend voort te zetten.”

De definitieve nieuwe programmering wordt eind deze maand verwacht.

Foto: AVROTROS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *