Mijn Zaak Is De Beste: Schoonheid?!

Woensdagavond was de vijfde aflevering van Mijn Zaak Is De Beste te zien. In deze vijfde aflevering kwamen drie schoonheidssalons aan bod. Drie onderneemsters mochten in elkaars schoonheidssalon kijken. Zo waren daar Marija, Marloes en Saida. Alle drie totaal verschillende types. Vooral Marloes springt er voor mij enorm uit. Wat is die vrouw kritisch zeg. Misschien wel een beetje te kritisch.

De eerste schoonheidssalon die werd beoordeeld was van Marija. Zij heeft de salon aan haar huis zitten. Dat heeft een soort huiselijke sfeer. Zij maakt soms wel weken van 50 uur. Maar ze geniet zichtbaar van haar werk. Dat valt ook wel op aan haar manier van werken. Dus dat zit wel goed bij Marija. Alleen Saida vond het allemaal een beetje te roze. De mannelijke klanten zouden dat misschien niet kunnen waarderen? Alsof een man niet van roze mag houden.

Marloes was weer lekker kritisch. Zij zag allerlei kabels op de grond liggen. Dat kan natuurlijk niet volgens haar. Ook zat ze bijna letterlijk bovenop Marija toen zij met een klant bezig was. Zo gebruikte Marija geen handschoenen. Dat vond Marloes niet erg hygiënisch. Nu heeft Marloes daar wel een punt. Maar wees toch eens niet zo kritisch. Marloes komt echt over als een zure vrouw. Dat is zo zonde, ik hoop dat ze niet zo met haar klanten omgaat.

Iedere week beoordeelt ook een bekende Nederlander de salons. Deze week was dat niemand minder dan Sylvia Geersen. Zij voelde zich meteen thuis bij Marija. Alsof ze een kleine prinses was, zo ervoer Sylvia dat. Dus die kon Marija maar mooi in haar zak steken. In totaal ontving Marija van Marloes 25 punten. Ook van Saida kreeg Marija 25 punten. Dat is wel een mooie score voor deze salon. Volgens mij doet Marija alles met passie. Voor zo ver ik dat kan zien en dat ik er verstand van heb. Want ik kom niet vaak bij een schoonheidssalon. Zeg maar gerust nooit.

De tweede schoonheidssalon die werd beoordeeld was van de kritische Marloes. Marloes is een vrij pittige vrouw. Die houdt van kritiek geven, maar niet van kritiek ontvangen volgens mij. Marija vond de salon van Marloes wel een beetje klein. Maar voegde daar wel meteen het woord gezellig aan toe. Nu vraag ik mij af wat er gezellig aan was. Ik vond het alles behalve gezellig. Ik zou mij daar niet thuis voelen, maar ik behoor ook niet tot de doelgroep.

Saida maakte het helemaal bond. Zij vond de salon van Marloes op een woonwagenkamp lijken. Dat is iets wat je niet wil horen. Dus hierbij spreek ik mijn steun uit voor Marloes. Haar salon lijkt totaal niet op een woonwagenkamp. Van deze uitspraak raakte Marloes een beetje van in de war. Zo vergat zij haar handschoenen. In de stress kreeg zij die ook nog niet eens aan. Misschien was Marloes toch een beetje zenuwachtig. Wel fijn om ook die kant van haar te zien.

Sylvia vond het weer leuk om naar de tweede salon te gaan. Zij kreeg veel informatie van Marloes. Na de behandeling leek het wel alsof Sylvia een strakkere kaak had. Maar of dat door de behandeling kwam? Wel fijn voor Sylvia dat ze de behandeling fijn vond. Van Marija kreeg Marloes 22 punten. Saida gaf 24 punten aan Marloes. Dat vond ik wel een beetje een lage score. Want hoe ik ook over Marloes denk, ze verdiende wel iets meer punten.

De derde en laatste schoonheidssalon die beoordeeld werd was van Saida. De kritische Marloes moest zich echt inhouden. Dat kostte haar bijzonder veel moeite. Marija had wel een klik met Saida en was positief. Het leek wel alsof ze zo collega’s konden worden. Marloes bleef over alles zeuren. Dat vond ik wel jammer. Dat je kritiek hebt is één ding, maar breng dat eens even op een leuke, opbouwende manier. Doe ermee wat je wil, wie ben ik trouwens om dat te zeggen?

Marija was vol lof voor Saida. Sylvia was ook vol lof. Zij kreeg meteen een heel fijn gevoel bij Saida. Zo genoot ze al van de thee, die ze bij binnenkomst aangeboden kreeg. Ik vind het knap wat Saida heeft bereikt in vijf jaar. Zij is wel een voorbeeld voor velen. Met hard werken kun je een mooie onderneming starten. Alleen al  daarom zou ik haar als winnares van de aflevering gekozen hebben.

Haar ‘collega’s’ deelden mijn mening niet helemaal. Zo gaf de kritische Marloes maar 22 punten aan Saida. Marija was meer vrijgevend met haar punten en gaf er 26! Dus dat hield in dat Marija op dit moment bovenaan stond. De punten van Sylvia kwamen daar nog bij op.

Dé grote winnares van de vijfde aflevering is Marija geworden! Dat had ze zelf niet verwacht. Ze werd zelfs een beetje emotioneel. Saida eindigde op de tweede plek. De kritische Marloes werd derde. Dat vond ze zelf niet zo leuk. Maar ik snap wel waarom zij onderaan is geëindigd. Iets meer lachen en iets meer vrolijkheid erin. Ik denk het dan een stuk beter gaat.

Mijn  Zaak Is De Beste is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL

Geef een reactie