Musical Annie M.G. Schmidt grote winnaar Musical Awards

De musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt heeft woensdagavond tijdens het Musical Awards Gala 2018 de prijs voor Beste Grote Musical gewonnen. In totaal won de musical van Stage Entertainment Nederland, het bedrijf van Joop van den Ende en Albert Verlinde, vier Awards.

Simone Kleinsma kreeg voor haar rol in Was Getekend, Annie M.G. Schmidt de prijs voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Marjolijn Touw won in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol. Dick van den Heuvel won de prijs voor het script en de liedteksten van de musical over Annie M.G. Schmidt.

De Musical Awards worden toegekend door de vakjury, bestaande uit Cornald Maas, Jon van Eerd, Charles Droste, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Arno Gelder. De AD Publiekprijs voor Beste Musical 2017 ging woensdagavond dankzij tienduizenden stemmers naar The Lion King.

Andere winnaars tijdens het Musical Awards Gala 2018 waren onder andere acteur en zanger Thomas Acda (Mannelijke hoofdrol in een grote musical & Beste muziek/arrangementen), musicalster Stanley Burleson (Mannelijke hoofdrol in een kleine musical) en Jacob de Groot (Aanstormend talent).

Foto: Musical Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *