Nederland heeft een nieuwe popgroep

Vanaf 12 december is Nederland een nieuwe popgroep rijker. De popgroep heeft de naam The 004 gekregen. De allereerste single van The 004 heeft als titel Can’t Let You Go. De Nederlandse producer K3Y5HIFT3R heeft maar liefst vijf nummers voor The 004 geproduceerd.

Deze Nederlandse producer heeft al eerder samen gewerkt met dj Sean, Sam de Wit van Re-Play. Het album is gemasterd door Da Goose Music. Da Goose Music heeft al eerder samengewerkt met onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig en Lil’ Kleine. 

The 004 is een Nederlandse popgroep die bestaat uit de jeugdvrienden Gita, Janet, Mike en Kelly. De popgroep is ontstaan in de zomer van 2005. Tijdens de audities van SBS6 talentenjacht The Next Boy/Girl Band heeft Mike zangeres en danseres Gita leren kennen. De muzikale klik was vrijwel meteen aanwezig. Daardoor werd zij gekozen om deel uit te maken van The 004.

Ieder bandlid heeft een eigen persoonlijkheid. Zij vullen elkaar, naar eigen zeggen, perfect aan. Zij omschrijven hun eigen muziek als popmuziek uit de jaren ’90. Het is catchy, melodieuze, radiogevoelige popmuziek. De muziek doet sterk denken aan de muziek van de Spice Girls. The 004 is twaalf jaar geleden begonnen met het coveren van de jaren ’90 muziek.

De lange geschiedenis van de groep bleek een prachtige inspiratiebron te zijn voor teksten. Zo zingt The 004 over hun feestelijke tienerjaren in het nostalgische nummer ‘Summer of ’05’ en schrijven zij een emotionele brief naar hun jongere zelf in ‘A Note (To My Younger Self)’. Mike: “We hebben de tijd gehad om de sound te vinden die definitief bij ons past. Muzikaal gezien zijn we nu op het niveau waar we trots op zijn. Samen zingen is super fijn, The 004 voelt als een familie.”

One comment on “Nederland heeft een nieuwe popgroep

  1. Kevin schreef:

    Super! De single ‘Can’t Let You Go’ klinkt geweldig. Ik ga het album ‘Memories’ zeker pre-orderen op iTunes of Amazon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *