Netflix kondigt eerste Belgische Netflix Original-serie aan

Netflix komt vanaf 2020 met de eerste Belgische Netflix Orgninal-serie. Dat maakte Netflix dinsdag bekend. De gloednieuwe zesdelige reeks Into the Night is geschreven en gecreëerd door Jason George (The Protector, Narcos) die de rol van showrunner en executive producer op zich neemt. 

Andere executive producers zijn Tomek Bagiński (The Witcher, The Cathedral) en Jacek Dukaj, auteur van de succesvolle roman ‘The Old Axolotl’ waarop de serie gebaseerd is.


Into the Night vertelt het verhaal over het behouden van onze menselijkheid ten tijde van een kosmische ramp en speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel. De internationale cast komt uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije.

In Into the Night draait alles rond de zon die op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan die dodelijke zon te ontsnappen.

Michael Azzolino, director of International Orginals bij Netlix is erg blij: “We zijn heel blij om onze eerste Belgische Original-serie Into the Night aan te kondigen. We kijken enorm uit naar de samenwerking met dit geweldige internationale team van schrijvers, producers, regisseurs en cast om dit unieke verhaal tot leven te brengen.”

Into the Night zal in 2020 wereldwijd te zien zijn op Netflix.

Foto: Netflix

Geef een reactie