Nieuw seizoen ‘Help, mijn man is klusser’ bij RTL 4

image003 (4)Wanhopige echtgenotes van klussende mannen opgelet: de redding is nabij. Vanaf donderdag 28 februari probeert presentator John Williams met zijn klusteam diverse geëscaleerde verbouwingen in goede banen te leiden in een nieuwe reeks van ‘Help, Mijn Man Is Klusser!’ bij RTL 4. In dit nieuwe seizoen krijgt John te maken met doe-het-zelvers die, ondanks hun goede intenties, de klus niet geklaard krijgen. Zelfs als dat leidt tot een gezinsleven dat op springen staat.

 

In de eerste aflevering heeft de hoogzwangere Roelien de hulp van John en zijn team ingeroepen. Ze is ten einde raad, want ze woont in een bungalow waar werkelijk waar niets af is. Kale muren, gesloopte plafonds en er staat zelfs een steiger in de woonkamer. Tot overmaat van ramp heeft haar vriend nu ook nog besloten om de badkamer te gaan verbouwen. De bungalow is inmiddels meer een antikraakpand dan een huis voor een jong gezin. Roelien maakt zich grote zorgen: hier kan hun eerste kind niet opgroeien. De toekomstige vader Reinder weigert echter de ernst van de situatie in te zien en geeft geen gehoor aan de noodkreet van Roelien. Lukt het John en de klussers om Reinder in te laten zien dat hij geen student meer is maar snel vader wordt?

 

De situatie bij Roelien en haar vriend is niet de enige die nog steeds niet afgerond is. Zo ontmoet John verderop in de reeks een bezitter van een luxe villa die al jarenlang met zijn vrouw en zeven kinderen in de garage woont, omdat hij hun nabijgelegen ‘droomvilla’ nog steeds aan het verbouwen is. Ook treft John een gezin aan waarbij de bewoners leven zonder centrale verwarming en last hebben van de schimmel die overal in huis groeit.

 

Het ‘Help, Mijn man Is Klusser’-klusteam, bestaat uit Romano en de broers Ronald en Marcel. Zij worden ingeschakeld om van de woonpuinhopen weer een bewoonbare omgeving te maken. Uiteraard veroorzaakt dit bij de doe-het-zelver een hoop stress nu zij hun geliefde bouwproject uit handen moet geven. Ondertussen probeert John te achterhalen hoe het zo ver heeft kunnen komen. Lukt het hem om het gezin weer één te laten zijn en de woning leefbaar te maken?

 

Uitzending: wekelijks, vanaf 28 februari, elke donderdag tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL 4

24 comments on “Nieuw seizoen ‘Help, mijn man is klusser’ bij RTL 4

 1. marleen schreef:

  Ik zou zo graag onze dochter en schoonzoon opgeven.Ze hebben zoveel meegemaakt…. eerst geen kinderen kunnen krijgen…Toen kwam het klushuis… ja en toen kwamen er in eens 2 kids onverwachts…Het huis komt niet af. sterfgevallen ertussen….Dochter raakt hierdoor in een burnout…Schoonzoon kan niet gaan werken wegens zorgverlof… En moet natuurlijk voor de kleintjes zorgen…..Ik denk als het huis af is er ook weer structuur en rust komt….
  Wie kan mij verder helpen Waar moet je je hier voor opgeven???

  Een ongeruste moeder Wij willen weer een blije dochter…!!!

 2. Maria schreef:

  hoi had een vraag hoe ken ik mijn nichtje op geve ze heeft bouwval thuis ze zijn begonnen met badkamer thuis die al aantal jaartjes stil ligt omdat Ryan haar man heel hard werkt en dan moe thuis komt dan nog kleintje van 4 bezig houd en nu kom er nog kleintje aan ti’s gewoon een al puinhoop me nichtje loop hele dage te huile dat ze het niet meer aan kan zien me broer haar vader is aan ze rug en nek geopereerd anders had hij wel geholpen hoop dat jullie me iets meer kunne vertellen hier over
  Mvg Maria alvast bedankt

 3. marianne schreef:

  Ik vraag mijn altijd af als ik naar het programma kijk waarom de vrouwen er tussen uit gaan en de man alles dan verder met hulp van het klus team af moet maken.
  Als de vrouw mee helpt krijg je ook niet te maken met een ontevreden vrouw zoals in de aflevering van afgelopen donderdag, en dan komt de vrouw er ook achter hoeveel werk het is

 4. jacqueline mouton-holster schreef:

  Beste John

  Ik zou graag mezelf op willen geven aangezien ik een man hebt die niks kan . We douche elke dag met een groot risico om onder stroom te staan. Aangezien het water langs de muren naar beneden komt. Ik de ruimte heeft voor wat nieuws maar ik kan zeuren wat ik wil maar er toch niet geluisterd word naar wat ik als vrouw te zeggen heeft. W. Ik heb zelf al meerdere malen zelf geprobeerd heeft om het te maken maar helaas is het elke keer maar voor een paar weken dat het niet lekt. Me keuken is een bouwval een regelrechte ramp om in te staan en te koken. Ik hoop dat je mijn oproep en een schreeuw om hulp leest en ik je op een dag samen zal zien met je super klusteam?hopelijk tot gauw…… als we inmiddels niet onder stroom hebben gestaan.met vriendelijke groeten van een bezorgde moeder/ vrouw.

 5. nicolientje schreef:

  bij deze mijn bijdrage aan dit programma. Ik heb al vele afleveringen gevolgd, maar mij moet toch iets van het hart….
  Ten eerste die mannen die er zo’n bende van maken die moeten aangepakt worden. Chapeau voor het programma, maar toch…
  Toch vind ik dat ook de vrouwen, die hier het slachtoffer lijken, enige verantwoordelijkheid hebben. Ik ben zelf een vrouw en denk die vrouwen kunnen toch ook hun steentje bijdragen.. Wie kan er nu niet schilderen, muurtje zetten of in ieder geval een poging doen tot met hulp van het klusteam… Waarom worden die vrouwen verwend en moet de man het alleen opknappen…
  Alle beetjes helpen en ook vrouwen kunnen klussen (leren).
  Waarom niet beide partners een verwendweekendje voor- of achteraf en dan beide aan de slag met een klusteam om het in orde te krijgen. Ik erger me hier enigszins aan dat de man het daarna alleen kan opknappen. Die vrouwen kunnen heus wel klussen als ze willen en des te meer voldoening als je het samen hebt opgeknapt.
  En voor al die vrouwen die na het opknappen van het huis door hun man en klusteam nog niet tevreden waren… HELP ZELF, steek zelf je handen uit je mouwen. Kom op zeg.
  Wel alle lof voor het klusteam die toch elke keer er weer iets moois van maken, ondanks de wel of niet medewerking van degene die opgegeven is. En zeker ook lof voor John die ze goed en duidelijk aanspreekt op hun gedrag.

 6. lucienne schreef:

  Hai ik ben lucienne .
  Ik kan het helemaal in denken dat jullie er klaar mee zijn dat er om wat voor reden dan ook het huis niet klaar of af is .
  ik zit ook met hetzelfde probleem, ik moet of het nu winter is of niet in de caravan slapen (af en toe) om mijn rust te vinden.
  mijn man werkt ook ik voorheen ook we hebben nu 3kinderen waarvan de jongste nu 2 .5 jr is en bij ons op de kamer slaapt ,omdat er geen kamers meer zijn .we zouden een kamer creëeren .maar ach mijn man bedenkt steeds weer iets anders en uitwegen zoeken zodat hij niets hoeft te doen .bijv geen genoeg geld ,liever naar een treinenbeurs .,met mooi weer zwemmen, des tijds mijn moeder naar de camping brengen enz enz ook ik ben er helemaal klaar mee .het dak van het kamertje is nog steeds lek .het enige wat er is zijn nieuwe bedrading en nieuw dak er op. Verder is het nog niet.

  Ook ik wil nu wel eens dat het klaar is en mijn eigen slaapkamer HELP MIJN MAN IS KLUSSER

 7. Richard schreef:

  Jammer dat er geen progamma bestaat “help mijn vrouw is klusser” hahaha
  Heb al een paar jaar een douchecabine staan laatst zijn de vloertegels erbij gekomen.

 8. Henny Nanning schreef:

  BEste John Williams,
  Het zijn altijd koop huizen die jullie afbouwen. Wij mijn man en ik, hebben met ons gezin nooit in een huur huis gewoond en mijn man had gouden handen en knapte alles zelf op Nu woon ik 11 jaar in een huur huis en toen wij dit samen huurden heeft mijn man nogal iets veranderd. Hij is ruim 2 en een half jaar geleden overleden. Nu ben ik bang dat alles in de oude staat moet worden terug gebracht. Ik ben 81 jaar dus dit zal binnen afzienbare tijd gaan gebeuren. Ik kan er mijn twee zonen niet mee op zadelen. De oudste is hart patient en heeft twee linker handen de jongste is al een paar maal aan zijn rug geopereerd dus kan ik hem ook niet aandoen. Wil u met u team niet eens met de Key om tafel gaan zitten en mijn woning in de staat terug brengen de voor die woningbouw acceptabel is. Ik heb geen kapitaal meer zodat ik het kan laten doen na mijn dood. HELP MIJ SVP. Henny Nanning-Bekebrede
  Berkenplein 124
  1112 CM Diemen

  • Cindy schreef:

   Hoi Henny,
   Ik zou de woningbouw eens uitnodigen, volgens mij valt dat best mee met terug brengen in huidige staat.
   Mijn huidige huurwoning heb ik ook overgenomen met allemaal veranderingen van de oude bewoners.
   Als het een verbetering is zal het geen probleem zijn.

 9. dennise van waart schreef:

  John, ik vind jou een aardige kerel en jou klussers zijn ook toppers!!!
  maar wat echt van mijn hart moet is dat ik het schandalig vind dat jullie zulke onbeschofte en ondankbare mensen helpen. dit is toch niet normaal!!!! bij de eerste de beste grote bek zou ik zeggen tegen mijn klussers (inpakken en wegwezen) er zijn genoeg echt dankbare mensen……………………….
  of is dit juist wat jullie willen om de kijkcijfers omhoog te krijgen???? bovendien vind ik al die vrouwen een stelletje mutsen ( doe zelf eens wat! of huur een klusser in en loop niet te janken, of pak je biezen)
  mvg dennise van waart

 10. Marianna schreef:

  Is er ook en programma, help mijn vrouw moet klussen, want ik kan het niet? (vanwege spierziekte) Daar zou ik me graag voor opgeven. Verder vind ik het een leuk programma en ben ik het met het meeste commentaar wel eens.

  mvg. M de Kuijer

 11. maya henraath schreef:

  hallo
  ik ben maya ik ben alleenstaand heb n pleegdochter van 15 wil ook n keer mijn hyus mooi hebben
  ik ben ziek dys kan bijna niets meer en ja ik heb GEEN MAN DUS OOK GEEN KLUSSER kijken of jullie ook mij gaan helpen groetjes maya en ninac

 12. Jolanda van leeuwen schreef:

  Waar kan ik mezelf opgeven? Voor het nieuwe seizoen ?

 13. Annette schreef:

  Goedemiddag,

  Misschien een idee voor het volgend seizoen: ” help, wel klussen maar geen man “?

 14. Greet schreef:

  Ik zou graag me man opgeven beloofd al 3 jaar de zolder aan te pakken voor me zoontje die word in sept 8 en hij zou met zn 7e op zolder gaan slapen…dakkapel is geplaatst maar electoraat wandje plaatsen schilderen Ho maar…helppppp

 15. José schreef:

  Ik zou graag mezelf opgeven…want ik heb geen man….hij is in 2006 overleden en daarna is er niets meer gedaan in ons huis…ik heb er de middelen niet voor en kan het (helaas) zelf niet.
  Het is dus voor mij eigenlijk …HELP ik heb geen klusser…

 16. Cynthia schreef:

  Leuk José dat jij hier ook al wat plaatst. Ik heb ook geen man om te klussen, doe best veel zelf in mijn huis , behangen, schilderen, tuin enz maar de badkamer verbouwen gaat mij niet lukken is nog mijn enige wens…. Dus mijn vraag….help ik wil een nieuw badkamer, ik help mee😀😀

 17. Marcella schreef:

  Hoi ik ben marcella.
  Ik heb een vraag!
  Ik heb een bedrijf aan huis en roep al jaren dat ik mijn kruipruimte wil verbouwen tot een kinderkamer. Omdat ik gastouder ben.ik wil dat de kinderen lekker kunnen spelen. Er moet geïsoleerd worden een pijp verplaatsen en nog wat kleine dingen. Ik heb helaas geen handige man en me familie wil ik niet vragen omdat ze geen tijd hebben allemaal zijn ze druk zelf kan ik schilderijen maar de rest kan ik niet in mijn eentje. Wil u mij helpen! Om de klus te klaren. Groetjes en hopelijk tot hoorns.

 18. Annie schreef:

  HOI, ik sluit me aan bij José en Cynthia, wat als je geen klusser hebt? En wat als je het als alleenstaande moeder allemaal alleen moet doen? Werk, Kids, huishouden, tuin, klussen. Afgezien dat het geld kost, wat ik niet over heb met twee pubers, is er ook gebrek aan tijd en voor sommige klussen ook gebrek aan kennis en kracht……… Net zoals cynthia behang, schilder, boor ik zelf , zet meubels zelf in elkaar, leg laminaat. …etc…..maar dan zijn er nog genoeg dingen wat gedaan moet worden 🤔
  Daarnaast is er bij ons thuis ook al vijf jaar ellende door ziektes bij mijn twee lieverds, gelukkig een van de twee weer goed in orde, nu mijn jongste nog weer gezond krijgen. …
  Misschien een idee voor een nieuw programma ☺🤗…….

 19. A. F. Bouwman schreef:

  Graag zou ik een programma zien, help mijn man was klusser.mijn man was een doe het zelfer. Hij is helaas overleden, maar nu zit ik vlink in de shit. Hopnlijk kan ik er op deze mannier wat aandacht aan geven.

 20. Jantje schreef:

  Graag zou ik mezelf opgeven, relatie lijkt zo te mislukken, raak alles kwijt. Vooral mijn dochter raak ik kwijt, dreigt naar haar narcistische vader te gaan, die haar maar al te graag voed met negativiteit over mij. Help ons aub, ben de wanhoop nabij, sta op instorten nu….het huis is een puinhoop, niks is af. Ik wil mijn dochter niet kwijt….(verdrietig)

 21. Dorie van halen schreef:

  Lieve klusteam ik vraag jullie om raad ?? Mijn man is normaal een goede klusser heeft altijd alles in huis gedaan. En doet nog steeds veel maar hij heeft ondanks mijn ernstige ziekte ook de huishoudelijke taken en verzorging van mij op zijn nek. En hij is ook afgekeurd vorig jaar nog schouder operatie gehad is er nog steeds herstellende van. Maar ik zou graag de badkamer veranderd willen hebben maar wil dit keer mijn man ontlasten omdat hij het al druk genoeg heeft. Kunnen jullie bijspringen of hebben jullie een oplossing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *