Nieuw seizoen Levenslang Met Dwang start eind april

Dennis Weening presenteert vanaf maandag 23 april het nieuwe seizoen van Levenslang Met Dwang. Wederom reist Weening met acht mensen die een ernstige dwangstoornis hebben naar Thailand, waar de kandidaten gaan vechten voor een normaal bestaan.

Onder begeleiding van de beste experts op dit gebied maken ze een confronterende roadtrip en gaan ze de moedige strijd aan om hun obsessieve dwang aan te pakken.

Tijdens de reis verblijven Dennis en de kandidaten gezamenlijk op verschillende locaties, die steeds primitiever worden.Door middel van intensieve exposuretherapie en diverse praktijkopdrachten helpen de experts die meereizen om de dwangstoornissen te verminderen zodat de patiënten weer een normaal leven kunnen leiden en eindelijk weer mee kunnen draaien in de maatschappij.

Ricardo (27) zijn dwanghandelingen hebben te maken met positieve gedachtes. Ricardo moet bij alles wat hij doet zes positieve gedachtes hebben. Zodra er een negatieve gedachte naar boven komt, moet hij alles weer opnieuw doen. Pegah (33) doet niet anders dan poetsen, de hele dag door. Na het eten gaat ze opnieuw de hele keuken poetsen en zit ze nooit samen met haar man op de bank. Als ze in een hotel slapen verwijdert ze al haar vingerafdrukken, want ze mag er van zichzelf niet zijn.

Bart (19) heeft getal- loop- en reinigingsdwang. Naast mensen met rood haar of hoofddoek-dragende mensen, heeft hij er het meeste moeite mee dat hij zijn moeder vies vindt. Hij raakt haar niet aan en zij mag hem niet zomaar aanraken en al zeker geen zoen of knuffel geven. Marieke (30) maakt alles schoon wat haar huis binnenkomt, inclusief haar man en kinderen. Voordat haar kinderen het huis binnen mogen komen, moeten zij eerst in de bijkeuken hun kleren uit doen en direct douchen. Boodschappen worden stuk voor stuk afgesopt voordat ze de kastjes ingaan.

Ook de andere deelnemers Maximiliane (31), Mitchell (22), Arne (28) en Melissa (22) hebben allemaal een dwangstoornis die zó overheersend is, dat zij geen normaal leven kunnen leiden.

Levenslang Met Dwang vanaf maandag 23 april om 21.30 uur bij RTL5

Geef een reactie