Nieuwe AVROTROS-serie meest teruggekeken programma ooit

De eerste aflevering van de nieuwe AVROTROS-serie De Luizenmoeder heeft een nieuw kijkrecord opgeleverd. Nog nooit hebben zoveel mensen uitgesteld gekeken naar een programma sinds de meting ervan tien jaar geleden begonnen.

De eerste uitzending werd bekeken door 750.000 kijkers. Vervolgens kwamen daar via uitgesteld kijken nog eens 844.000 kijkers bij dat uitkomt op 1.594.000 kijkers. “Een nieuw record voor uitgesteld kijken”, zo laat AVROTROS weten. Naar de tweede aflevering keken zondagavond 1,39 miljoen mensen. Dat is ongebruikelijk hoog voor een programma op NPO 3. In de loop van deze week komen daar de cijfers van het uitgesteld kijken nog bij.

De komische serie speelt zich af in en rond een basisschool en volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten. Ilse Warringa, mede-schrijfster en vertolkster van Juf Ank in de serie is blij verrast door het succes. “Ongelooflijk hoeveel mensen er hebben gekeken, dat hadden we een week geleden niet kunnen denken”, zegt ze.

Foto: Liselore Chevalier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *