Nieuwe Tijden krijgt een derde seizoen

Goed nieuws voor alle fans van Nieuwe Tijden. De jongerensoap en spin-off van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST), krijgt een derde seizoen. Dit nieuws werd woensdag bekend gemaakt tijdens de RTL presentatie. Nieuwe Tijden kwam in 2016 voor het eerst op televisie bij RTL 4. Tijdens de zomerstop van GTST werd Nieuwe Tijden uitgezonden.

In de zomer van 2016 waren er maar liefst veertig afleveringen te zien. Daarna verhuisde de soapserie naar Videoland. Inmiddels is Nieuwe Tijden weer te zien bij RTL 5. Daar is de soap iedere werkdag om 18.00 uur te zien en wordt om 23.30 uur nogmaals herhaalt. Op zaterdagavond is er zelfs een Nieuwe Tijden marathon te zien. Dan kan de kijker vanaf 17.00 uur tot 19.15 uur alle afleveringen achter elkaar zien.
Nieuwe Tijden draait allemaal om een aantal studenten in Utrecht. Onder andere Sil (gespeeld door Soy Kroon), de zoon van Laura en Amy (Holly Mae Brood), de dochter van Ludo spelen een belangrijke rol. Zij verlieten samen Meerdijk om te gaan studeren in Utrecht. In het eerste seizoen van Nieuwe Tijden was ook Lucas (Ferry Doedens) te zien.

De verhaallijnen van Nieuwe Tijden en GTST liepen soms in elkaar over. Zo kwam Janine (Caroline de Bruijn) naar Utrecht om haar zoon Lucas terug te halen naar Meerdijk. Niemand in Utrecht wist van het verleden van Lucas. Alleen werd het voor Sil en Amy vrij lastig om dit geheim te bewaren. Zij kenden Lucas immers uit Meerdijk. Bovendien is Amy familie van Lucas.

In één van de laatste afleveringen van GTST ging Noud (gespeeld door Ruud Feltkamp) naar Utrecht. Hij bezocht zijn neefje Sil. Maar daarvoor was Noud niet alleen naar Utrecht afgereisd. Ook wilde hij achter de waarheid komen van zijn internetvriendin Becky. Het bleek dat Becky zich uitgaf als iemand anders.

Daarnaast zullen de verhaallijnen van Nieuwe Tijden en GTST weer in elkaar overlopen. In de GTST Magazines was een verhaal over Anton ( gespeeld door Joep Sertons) te lezen. Hierin werd bekend gemaakt dat Anton nog een dochter heeft. Deze dochter is geboren in de tijd dat Anton nog getrouwd was met Bianca (Elise Out). Hij kreeg met een patiënte een affaire waaruit een dochter is geboren.

Hoe deze verhaallijnen samen komen is nog niet duidelijk. Mogelijk staat het derde seizoen van Nieuwe Tijden wel in het teken van Anton’s dochter. Wanneer het nieuwe seizoen van Nieuwe Tijden te zien is, is nog niet bekend gemaakt.

Nieuwe Tijden is iedere werkdag om 18.00 uur én om 23.30 uur te zien bij RTL 5. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *