NPO en VRT werken opnieuw aan gezamenlijke serie

De NPO en VRT gaan na het grote succes van de serie Als De Dijken Breken opnieuw samen een programma maken. De thrillerserie speelt zich af in de grensstreek van Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen. In Grenslanders wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland.

Tara, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland, meer geheimen verbergen dan ze doen vermoeden…

De hoofdrollen worden vertolkt door Jasmine Sendar en de Vlaamse acteur Koen De Bouw. Ook Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx, Frank Lammers, Ingrid De Vos, Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien Van Hamme maken deel uit van de cast, die zowel uit Nederlandse en Belgische acteurs bestaat. De opnames gaan begin 2018 van start.

Grenslanders is een serie naar een idee van Erik de Bruyn en Rik D’hiet. Het scenario is geschreven door Rik D’hiet. Erik de Bruyn (regisseur van onder andere de films J. Kessels, Hope, en de nieuwe film Het hart van Hadiah Tromp die binnenkort uitkomt) verzorgt de regie.

Mylene Verdurmen, hoofd drama Avrotros: “Al in 2013 begon onze zeer inspirerende samenwerking met Rik en Erik. Langzaam maar zeker kreeg deze oerspannende, mysterieuze thriller meer en meer vorm. Ik ben heel verheugd dat we onze gezamenlijke droom nu echt gaan waarmaken, samen met de VRT en producenten Column en Eyeworks België.”

Grenslanders wordt in 2019 uitgezonden tegelijk uitgezonden bij AVROTROS op NPO 3 en bij de VRT op Eén en is een coproductie Column Film en Eyeworks België.

Foto: AVROTROS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *