NPO heeft plannen voor verhuizing EenVandaag

De NPO heeft plannen om EenVandaag te verhuizen van NPO1 naar NPO2. Het programma moet mogelijk in 2019 plaats maken voor een nieuwe dagelijks soap in de vooravond. Zo blijkt uit het Concept Jaarplan 2019 van de NPO.

Het actualiteitenprogramma trekt iedere avond zo’n miljoen kijkers naar NPO1, maar volgens de NPO zou het programma ook prima passen op NPO2. De directie van de NPO gaat de komende tijd de voor en nadelen van de verplaatsing bekijken en onderzoeken met de betrokken partijen. De NPO wilt met de nieuwe dagelijkse soap een jong kijkerspubliek trekken.

De meeste jongeren, zo blijkt uit onderzoek maken meer gebruik van YouTube en Netflix. Jongeren laten de televisie links liggen. In 2019 zouden ook de talkshows van Jeroen Pauw en Eva Jinek tegelijkertijd met RTL Late Night beginnen om 22.30 uur, dat is nu 23.00 uur.

AVROTROS is niet te spreken over de nieuwe plannen van de NPO. ‘Wij kunnen ons niet voorstellen dat een vaste waarde als EenVandaag wordt ingeruild voor een soap’, zegt een woordvoerder.

Foto: Nico Kroon / AVROTROS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *