NPO luidt 2018 in met veel nieuwe programma’s

De NPO start het nieuwe jaar met veel nieuwe programma’s. Van het Pronkstuk van Nederland waarin Nederlanders samen bepalen wat onze nationale pronkstukken zijn op het gebied van ontwerp, kunst en erfgoed, via De Vijf Smaken van Joël tot Holland! waar Ryanne van Dorst op zoek gaat naar de Nederlandse identiteit.

In Eindelijk Thuis gaan geadopteerden samen met hun adoptieouders op zoek naar hun wortels in het land van herkomst, en naar wie ze zijn.  Ook komen er nieuwe series van populaire en vertrouwde programma’s als Wie is de mol?, Zondag met Lubach en Dreamschool.

Eveneens terug van weggeweest zijn Verborgen Verleden en Hier zijn de Van Rossems. Omroep MAX verzorgt een speciale uitzending over de Watersnoodramp en in De Noodcentrale krijgen we een inkijk in het reilen en zeilen van de helden achter het alarmnummer. Ouders uit de kast volgt ouders die op latere leeftijd uit de kast komen, en hun kinderen. En in Nederland op Film zien we het verhaal van Nederland door de jaren heen aan de hand van beelden die Nederlanders in de afgelopen decennia zelf voor privégebruik hebben gemaakt.

In totaal gaat het om ruim dertig nieuwe programma’s bij de NPO in de eerste drie maanden van het jaar. Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO: “De NPO is voor velen de dagelijkse bron van informatie, inspiratie en ontspanning. Met mooie en herkenbare programma’s waar Nederland van geniet en over praat. Met het hele verhaal, over de wereld om ons heen en over elkaar. We hebben ook komend jaar voor elk wat wils in de aanbieding. Van diepgravende journalistiek, via prachtig Hollands drama tot een vleug ongecompliceerd vermaak.”

Zo besteedt de NPO als vanouds veel aandacht aan de Olympische Winterspelen in februari en de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Als opwarmer voor de Olympische Spelen gaan in het nieuwe programma Curling Quiz  twee teams van bekende Nederlanders de sportieve en winterse strijd met elkaar aan, Frans Bauer presenteert en sportcommentator Evert ten Napel doet live verslag. Rijxman: “De Olympische Spelen zijn het wintersportevenement waar jong en oud samen massaal naar kijkt, samen juicht en soms samen baalt.”

Foto: NPO/Jan Willem van Hofwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *