NPO opent nieuw radiohuis

Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO heeft vandaag in Hilversum het nieuwe radiohuis van de publieke omroepen geopend. Het Radiohuis wordt het nieuwe onderkomen van NPO Radio 1 en 4.

De studio’s van NPO Radio 1 en 4 zaten voorheen in verschillende gebouwen. “In het Radiohuis komen voor het eerst zendermanagement, online-team, radiomakers en de studio’s samen onder één dak. Door NPO Radio 1 en 4 te combineren, kunnen zaken als studio’s, noodstroomvoorziening en beveiliging worden gedeeld.”

NPO Radio 4 heeft in de nieuwe studio meer ruimte voor live optredens en tijdens de uitzendingen kunnen luisteraars makkelijk aanschuiven. “Er kunnen nu ook uitzendingen gemaakt worden met luisteraars erbij, de vorige studio was daarvoor te klein. Zo kan worden bespaard op uitzendingen op locatie.”

Shula Rijxman droeg tijdens de opening de studio over aan de programmamakers. Zij deed dit door twee microfoons te overhandigen aan Ab Nieuwdorp en Margriet Vroomans namens NPO Radio 4, en aan Willemijn Veenhoven, Renze Klamer en Suzanne Bosman namens NPO Radio 1.

Foto: NPO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *