NPO Radio 5 vertelt verhalen achter lintjes

NPO Radio 5 staat van 23 tot en met 26 april uitgebreid stil bij de jaarlijkse lintjesregen. Elke dag zijn bijzondere portretten te horen van mensen die in het verleden een koninklijke onderscheiding kregen. Op 26 april volgen verslaggevers de uitreiking van de lintjes op verschillende plaatsen in het land.

Jeroen van Inkel neemt vanaf maandag 23 april in Je dag is goed (07.00 tot 10.00 uur, Omroep MAX) elke ochtend een kijkje in de wereld achter de decoraties. Hij praat met mensen die in het verleden een lintje voor iemand hebben aangevraagd en laat ook de gelauwerden aan het woord.

Tom Herlaar praat in Open Huis op maandag en woensdag met Martine van Grieken en Kim Nagtzaam van de Kanselarij der Nederlandse Orden. In Bert op 5 (16.00 tot 18.00 uur, KRO-NCRV) laat presentator Bert Kranenbarg deze week een aantal bijzondere portretten van eerder gedecoreerden horen.

Bekende Nederlandse artiesten met een onderscheiding zijn te gast. Op de dag dat de lintjes van dit jaar worden uitgereikt, donderdag 26 april, trekken verslaggevers van NPO Radio 5 het land in. Zij zijn aanwezig bij de feestelijkheden in verschillende plaatsen en praten met burgemeesters en kersverse lintjesdragers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *