NPO staat in het teken van 4 en 5 mei

De publieke radio- en tv-zenders van de publieke omroep staan op 4 en 5 mei uitgebreid stil bij Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, zowel in de reguliere uitzendingen als in een groot aantal extra programma’s.

NPO Start brengt in de aanloop naar 4 en 5 mei vanaf 30 april films, series en documentaires die in het teken staan van deze dagen.Op NPO 1 zijn die dag verschillende specials te zien.


Vanaf 18.45 uur is voor de NOS Annechien Steenhuizen in het Groningse Marum. Daar werden in 1943 zestien willekeurige jongens en mannen door de bezetter doodgeschoten, als vergelding voor de net uitgebroken april/mei-stakingen. Daarna wordt overgeschakeld naar Amsterdam voor de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk. Om 19.50 uur volgt de Nationale Herdenking vanaf de Dam in Amsterdam, in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Op de publieke radiozender is er wederom aandacht voor 4 en 5 mei. Verschillende zenders hebben verslaggever verspreid door het hele land staan.  Op NPO Radio 1 presenteert Simone Weimans vanaf 18.30 uur een speciale programma over de Nationale Herdenking. Dieuwke Teertstra is voor NPO 3FM op de Dam in Amsterdam.

Foto: NPO/Jan Willem van Hofwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *