NPO trekt stekker uit Brandpunt+

Het KRO-NCRV programma Brandpunt+ dat sinds dit tv-seizoen te zien is als vervanger van Brandpunt stopt vanaf 1 januari definitief. Regisseur Harmen Vijlbrief laat weten dat de NPO het programma definitief de nek om draait. Vijlbrief noemt het een ‘zwarte dag’.

De redactie van het tv-programma dat na zestig jaar van de buis verdwijnt is vandaag ingelicht. Wat de gevolgen zijn voor de medewerkers is niet bekend. Brandpunt+ dat nog geen jaar te zien is bij NPO2, is het journalistieke platform met constructieve verhalen. Het programma is zowel op televisie als online te vinden

Brandpunt+ blijft gewoon bestaan en gaat online verder laat hoofdredacteur Hans Laroes van KRO-NCRV weten. De website krijgt opnieuw een make-over. “Ons tweewekelijkse tv-programma van 18 minuten was niet het belangrijkste doel, maar een middel”, zegt Laroes tegen Villamedia. “Het gaat om onze manier van journalistiek bedrijven, oplossingen aandragen, een positieve insteek hebben. Het zou aanvaardbaar zijn als er iets vernieuwends voor in de plek komt.”

Foto: KRO-NCRV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *