NPO2 met nieuw seizoen Groeten uit Holland

NPO2 komt vanaf het nieuwe jaar met een nieuw seizoen van Groeten uit Holland. Vijf lieve, stoere en uitgesproken eerste generatie Marokkaanse vrouwen krijgen in het tweede seizoen van Groeten uit Holland Nederlandse les van meester Koen.

Om zijn lessen in praktijk te brengen, trekken Habiba, Farida, Fatima, Khadija en Aicha door het land om zich onder te dompelen in de Hollandse gebruiken en tradities.

Jalal Bouzamour: “Na de eerste reeks hebben de dames een mooie ontwikkeling doorgemaakt: ze zijn zelfverzekerder en nog openhartiger geworden. Door het intensieve contact zijn we nog meer aan elkaar gehecht geraakt. Dankzij hun vertrouwen konden we tijdens de ontdekkingstocht door Nederland zowel de vreugdevolle momenten als de pijnlijke gebeurtenissen binnen deze vriendinnengroep vastleggen. Het resultaat is een vrolijke, confronterende en soms emotionele serie waar we ongelofelijk trots op zijn.”

In de eerste les staat het WK voetbal centraal. De Nederlandse buren in het buurthuis vinden het jammer dat Nederland niet mee doet aan het toernooi. De Marokkaanse dames proberen de Nederlanders daarom supporters van hun geboorteland te maken.

Groeten uit Holland vanaf 7 januari iedere werkdag om 19.15 uur op NPO2.

Foto: Jalal Bouzamour

Geef een reactie