NPO3 met documentaire over online namen en schamen

Sophie Hilbrand komt op  woensdag 22 november met de documentaire special Shane/Fame. In de documentaire maakt Hilgers een online gang langs gluuders reaguurders en gedupeerden van dit ‘namen’ en ‘shamen op het internet.

Een documentaire die zij maakte voor Teledoc Campus en die zich afspeelt op één plek, de desktop van Hilgers zelf. Na de documentaire Shame/Fame praat Sophie Hilbrand na met een aantal online hoofdpersonen. Waarom kijken we eigenlijk zo massaal naar andermans uitglijders? 

Mag je zomaar mensen filmen? Wat zijn daarvan de consequenties? Denken ze na over de gevolgen van het posten van vlogs en filmpjes? Ze spreekt met treitervlogger Ismail over de ‘fame’ van vlogs en met vlogger Johoral die tienduizenden kijkers trok toen hij in zijn roze onderbroek over de snelweg fietste om zoveel mogelijk views en volgers voor zijn YouTube kanaal te krijgen.

Maar Hilbrand praat ook met een slachtoffer van online shaming en met psychologe Nanda Rommelse die slachtoffers van online pesten behandelt. Zij vertelt wat de gevolgen zijn voor de slachtoffers en legt uit waarom de filmpjes massaal bekeken worden.  

Shame/Fame is woensdag 22 november om 20.25 uur te zien op NPO3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *