NVWA onderzoekt uitzending Dit was het nieuws

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoekt de uitzending van Dit was het nieuws van afgelopen zondag, waarin een rokende Theo Hiddema was te zien.

De advocaat en het Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie deed mee als panellid en stak een sigaret op. Een woordvoerster van de NVWA zegt maandag dat wordt onderzocht “onder wat voor omstandigheden dit is gebeurd”. Volgens de wet mag niet worden gerookt in een ruimte waar werkzaamheden worden verricht. Tv-studio’s vallen daar ook onder.

AVROTROS laat in een reactie weten dat het zich ervan bewust was dat het niet is toegestaan voor gasten in tv-programma’s te roken. Maar het intermezzo met Theo Hiddema en de sigaret “ontstond heel spontaan” tijdens de opnames en “was zo grappig” dat is besloten het fragment in de uitzending te laten. De omroep laat weten het roken zeker niet te wille aanmoedigen.

Het was de laatste uitzending van het huidige seizoen. Er keken ruim een miljoen mensen naar. Eerder werd de VPRO beboet voor een uitzending van Zomergasten waarin Hans Teeuwen zat te roken.

Foto: Elvin Boer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *