Oh wat een jaar sluit seizoen succesvol af

Linda de Mol heeft goud in handen met Oh wat een jaar. Zaterdagavond keken er weer 1.852.000 miljoen mensen naar haar spelshow. In de laatste aflevering ging Oh wat een jaar terug naar het jaar 1977. Patty Brard nam het samen met Ruben op tegen Henny Huisman en Jeroen. Een week eerder schakelden er ook al 1.898.000 miljoen mensen naar Oh wat een jaar.

Ook werd er muzikaal terug geblikt naar het jaar 1977. Acteur Juvat Westendorp kroop in de huid van Boney M en zong de hit Ma Baker. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Linda op plek één in het kijkcijferoverzicht. Hiermee blijkt wel dat de nieuwste spelshow van Linda een kijkcijferhit is. Iedere week wist Linda veel kijkers te bereiken. Het marktaandeel van deze week komt uit op 30,2 %. 

Direct na Linda nam Chantal Janzen het stokje weer over met de talshow &Chantal. Onder andere Lieke van Lexmond en Fred van Leer waren te gast. Zo kroop Fred in de huid van een zeemeermin. In totaal keken er rond 21.30 uur zeker 1.172.000 mensen naar de show van Chantal. Een week eerder keken er ook al 1.310.000 mensen naar &Chantal. Met de huidige kijkcijfers staat Chantal op plek vijf in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 19,4 %.

Bij NPO 1 liepen de kijkcijfers weer verder terug. De show van Jan Smit, Sorry voor alles, werd bekeken door 624.000 mensen. Dat zijn er minder dan een week eerder. Vorige week keken er namelijk 723.000 mensen naar deze show met een verborgen camera. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Jan op plek veertien in het kijkcijferoverzicht.

Maar na Jan liepen de kijkcijfers weer op. Rond 21.30 uur keken er weer 1.107.000 mensen naar De kwis. Helaas moest Paul de Leeuw het wel met minder kijkers doen dan &Chantal. Maar een week eerder wist Paul ook al 1.221.000 mensen te bereiken. Het de kijkcijfers van zaterdagavond staat Paul op plek zes in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor BNNVARA komt uit op 18,2 %.

SBS6 deed het weer matig. Het programma van Winston en Renate, Circus Gerschtanowitz, is geen kijkcijferhit. Zaterdagavond keken er slechts 416.000 mensen naar dit programma. Een week eerder keken er minder mensen,slechts 366.000 naar keken naar dit circus programma. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 6,9 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Foto: Roy Beusker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *