Olympische Winterspelen in Pyeongchang van start

De Olympische Winterspelen gaan vandaag van start in Zuid-Korea. Van 9 tot en met 25 februari vinden in Pyeongchang, een district in de provincie Gangwon-do, de Olympische Winterspelen plaats en de NOS doet de komende weken op NPO 1 uitgebreid verslag van het sportevenement.

De NOS doet dag en nacht verslag van de Spelen. Vanwege het tijdsverschil begint de NOS al midden in de nacht en gaat door met de live-uitzendingen tot halverwege de middag. Aan het begin en einde van iedere dag brengt de NOS in ‘Pyeongchang Vandaag’ een overzicht van de olympische dag.

Presentator Henry Schut en sidekick Erben Wennemars ontvangt iedere avond om 20:30 uur de hoofdrolspelers in de dagelijkse primetime talkshow ‘NOS Studio Sportwinter’. Tijdens de Spelen komt NOS Studio Sportwinter vanuit een eigen studio in het Olympic Park in Gangneung.

Het videoplatform van De Telegraaf doet ook verslag van de Spelen. Verslaggevers Jaap de Groot en Pim Sedee brengen van 9 tot en met 25 februari het laatste nieuws over de Spelen in ‘Telesport Korea’. Oud-hockeysters Naomi van As en Ellen Hoog maken voor Telegraaf VNDG video’s van achter de schermen.

Het dagelijkse verslag van Naomi en Ellen over de Olympische Spelen is ook te zien in het SBS6-programma ‘Hart van Oranje’. Hart van Nederland-presentatrice Evelien de Bruijn komt met het programma ‘Hart van Oranje’ dagelijks vanuit Pyeongchang met het laatste nieuws over de Nederlandse sporters.

De openingsceremonie van de Spelen is vandaag om 11:50 uur te zien op NPO 1.

Foto: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *