Omroep Max met liveprogramma Geef om je hersenen

Sybrand Niessen en Martine van Os presenteren woensdag 6 december een eenmalig liveprogramma over de nieuwste inzichten in ons brein. MAX en de Hersenstichting slaan wederom de handen ineens om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek.

Bart Chabot brengt deze avond veelbelovende onderzoeken onder de aandacht en liedschrijver en zanger Stef Bos verzorgt de muzikale omlijsting. In het avondvullende programma nemen neuropsychologen Erik Scherder, Wiesje van der Flier en neuroloog Bas Bloem ons mee in hun enthousiasme over de werking van het brein.

Daarnaast vragen bekende én onbekende mensen tijdens Geef om je hersenen aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. Allen hebben zelf of in hun nabije omgeving te maken met een hersenaandoening. Ze vertellen hun persoonlijke verhaal en laten zien waar zij de kracht vandaan halen om door te gaan.

In Nederland heeft 1 op de 4 mensen een hersenaandoening. Dat zet je hele leven op z’n kop. Jong of oud, het kan ons allemaal overkomen. In de afgelopen 25 jaar is er op het gebied van hersenonderzoek veel bereikt.

Geef om je hersenen woensdag 6 december om 21.25 uur op NPO 1

Foto: Omroep MAX/ Hans Vink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *