‘Online videodiensten vaker bekeken’

Het aantal mensen dat dagelijks naar een videostreamingdienst kijkt blijft ook in Nederland groeien. Het aantal minuten dat mensen per dag gemiddeld naar videodiensten als Netflix en Videoland kijken blijft verder stijgen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Telecompaper.

Videoland dat tegenwoordig onderdeel is van RTL verdubbelde het afgelopen jaar zijn marktaandeel van 3 procent naar 6 procent, maar ook Netflix breidt flink uit.

Inmiddels hebben 2,4 miljoen Nederlandse huishoudens een Netflix abonnement blijkt uit onderzoek van Telecompaper.Ziggo Sport Totaal wist zijn klantenbestand op te voeren. Dat heeft deels te maken met het gratis abonnement dat klanten die kabel, internet, vaste en mobiele telefonie van VodafoneZiggo afnemen, krijgen.

Amazon Prime Video en Film 1 zijn nog kleine spelers, maar staan vooral bij twintigers in de belangstelling. Netflix heeft juist nog groeiruimte bij 40-plussers. Het aantal minuten dat Nederlanders naar videodiensten kijken is in twee jaar tijd bijna verdubbeld tot gemiddeld 27 minuten per dag.

De televisie is nog altijd het populairste apparaat om streaming video op te bekijken, maar ook daar is een generatiekloof. Bij twintigers wordt de televisie in 56 procent van de gevallen gebruikt, de rest van de tijd kijken ze op computers, tablets of smartphones. Tieners brengen al meer dan de helft van hun kijktijd door op mobiele apparaten.

Foto: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *