Oorlogsslachtoffers krijgen gezicht in documentaire RTL4

RTL4 komt op de avond van Nationale Dodenherdenking met de documentaire Ereveld Vol Leven. In de documentaire staan leeftijdsgenoten van overledenen achter de graven symbool voor iemand wiens leven door oorlogsgeweld is beëindigd.

Dit jaar brengt onder andere de cast van de musical Soldaat van Oranje een eerbetoon aan 65 studenten en scholieren die begraven liggen op de Eerebegraafplaats Bloemendaal.

Deze manier van herdenken is een initiatief van televisieregisseur Dennis Brussaard en documentairemaakster Nathalie Toisuta. “In de documentaire wordt herdenken zichtbaar door de ontmoeting met de nabestaanden. Zij vertellen hoe er met het verlies van een dierbare een gat in hun is geslagen. ‘Ereveld Vol Leven’ verbindt het verleden, het heden en de toekomst”, aldus Toisuta.

In de uitzending is dit jaar verder aandacht voor slachtoffers die een cultureel beroep uitoefenden. Zij werden tijdens de oorlog verplicht om lid te worden van de ‘Kultuurkamer’, die ervoor zorgde dat pers en kunstenaars streng gecensureerd werden.

Ereveld Vol Leven 4 mei om 23:55 uur bij RTL 4

Foto: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *