Paul Witteman presenteert Uit Coma

Paul Witteman komt met de nieuwe tweeluik Uit Coma, waarin Paul onderzoekt wat er de laatste jaren is veranderd aan ons begrip van wat coma is – en in het verlengde daarvan wat bewustzijn is.

Nadat Paul Witteman in de serie ‘Witteman ontdekt: het geluk’ voor het eerst de studio verliet om reportages te maken, is deze serie nu geheel op locatie gefilmd. Opgegeven patiënten overlijden of komen in een verpleeghuis terecht. Terwijl een deel van hen wel degelijk nog dingen meekrijgt. Zij zijn wat Laureys ‘minimaal bewust’ noemt. De voetballer Appie Nouri bevindt zich in zo’n toestand.

Paul Witteman: ‘In het tweeluik bezoek ik onder meer een revalidatiecentrum in Tilburg. Ze slagen er daar met het zogenaamde VIN-programma in om zo’n twee derde van de comapatiënten die worden binnengebracht, weer te doen ontwaken. En dat terwijl al die mensen door hun artsen al waren opgegeven. Ook bekijk ik in Luik hoe bij comapatiënten wordt geprobeerd om hun hersenen met elektriciteit en magnetisme weer op gang te brengen.’

Uit Coma is op donderdag 27 september en 4 oktober om 20.25 uur te zien op NPO2.

Foto: BNNVARA  / Merlijn Doomernik

Geef een reactie