Producent Love Island gaat deelnemers beter begeleiden

De deelnemers van de populaire realityserie Love Island krijgen in het vervolg meer ondersteuning, zo laat het Britse netwerk ITV weten. Het programma kreeg de afgelopen maanden enorm veel kritiek, nadat twee oud-deelnemers zich van het leven hebben beroofd.

“Wanneer zoiets vreselijks als dit gebeurt, is het logisch om te kijken of het voorkomen had kunnen worden”, zegt producent Richard Cowles. Tijdens het nieuwe seizoen is er actief hulp aanwezig en wacht de producent niet totdat er zelf aan de bel wordt getrokken.

De vrijgezellen krijgen niet alleen een gesprek met een therapeut, maar ook hulp om beter om te gaan met de aandacht op sociale media en hun financiën. Volgens de producent worden de veranderingen doorgevoerd op basis van een onderzoek van een half jaar geleden.

RTL werkt in een Nederland aan de Nederlandse versie van de show. Het bedrijf laat in een reactie weten hoge prioriteit te stellen aan de begeleiding van de deelnemers. “De begeleiding van de deelnemers van dit soort realityprogramma’s heeft bij ons hoge prioriteit. Er is een streng selectieproces, inclusief psychologische screening. Daarnaast is er zowel voor, tijdens als na het programma professionele psychologische begeleiding. Zowel actief als reactief en zonder eindtermijn.”, laat RTL aan de NOS weten.

De Nederlandse versie van Love Island is vanaf mei te zien op tv.

Foto: ITV

Geef een reactie