Project Rembrandt is goed van start gegaan

Zondagavond ging het nieuwe programma, Project Rembrandt, van start. Deze wedstrijd was meteen na kijkcijferhit Heel Holland Bakt te zien. In totaal schakelden er ruim 1,4 miljoen mensen in voor deze wedstrijd over kunst. Hiermee scoort het programma net zo goed als Sterke Verhalen. Daar keken een week geleden ook 1,4 miljoen mensen naar.

De meeste mensen schakelden weer in voor Heel Holland Bakt. De halve finale wist in totaal weer ruim 3,4 miljoen kijkers vast te houden. Deze mensen zagen hoe Hanneke net in de halve finale strandde. Net als vorige week is het bakprogramma het populairst op de zondagavond. Het NOS Journaal van 20.00 uur bereikte 3,1 miljoen kijkers, goed voor de tweede plek.

Een alternatief voor Heel Holland Bakt was onder andere Weet ik veel. De kennisquiz van Linda de Mol wist om 20.00 uur zeker 1,4 miljoen mensen te bereiken. Daarna bleven er nog  831.000 kijkers over voor de misdaadserie Judas. Beide RTL programma´s staat hiermee op de plekken vier en elf in het kijkcijferoverzicht.

Bij SBS6 kon de kijker onder andere kijken naar The Wall. Hier schakelden in totaal weer 492.000 mensen voor in. Daarna leverde SBS6 een aantal kijkers in. De quiz van Gordon, Dat verzin je niet, moest genoegen nemen met 417.000 kijkers. Deze beide spelprogramma’s staan hiermee op de plekken negentien en drieëntwintig in het kijkcijferoverzicht.

Humberto Tan was toe aan de tweede aflevering van zijn nieuwe talkshow VTBL op RTL 7. Om 20.00 uur keken hier 284.000 mensen naar. Vorige week ging de talkshow van start met 277.000 kijkers. Andere Tijden Sport wist op NPO 1 nog zeker 677.000 kijkers te bereiken. Studio Voetbal wis later op de avond nog zeker 721.000 kijkers te informeren over de gespeelde voetbalwedstrijden.

Naast Heel Holland Bakt en het NOS Journaal van 20.00 uur bestaat de top drie verder nog uit Studio Sport Eredivisie. Hier keken ook bijna drie miljoen mensen naar. Het ging natuurlijk over de klassieker Feyenoord tegen Ajax. Deze wedstrijd werd gewonnen door Feyenoord met 6-2.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Ruben Timman

Geef een reactie