Recensie: Oh wat een jaar!

‘Oh wat een jaar is ouderwets gezellig’ 

Linda de Mol is terug op de zaterdagavond. Dit keer niet met het oude vertrouwde Ik hou van Holland. De presentatrice presenteert het nieuwe spelprogramma Oh wat een jaar! In dit nieuwe spelprogramma zijn Jeroen van Koningsbrugge en Ruben Nicolaï de vaste teamcaptains.

Oh wat een jaar begint meteen met een goede introductie. Linda vertelt de kijker precies wat zij kunnen verwachten. Daar is dan ook geen woord aan gelogen. Oh wat een jaar is een verrassend goed én vooral nieuw spelprogramma. Het past heel goed op de zaterdagavond van RTL 4.

Maar wat maakt Oh wat een jaar nu zo leuk? Zelf kan ik de muziek heel erg waarderen. Eindelijk staat muziek eens goed centraal. In de eerste aflevering wordt er stil gestaan bij het jaar 1985. Alle hits uit dat jaar komen volop aanbod. Dat maakt Oh wat een jaar een stuk muzikaler dan Ik hou van Holland. Daar werd niet lang stil gestaan bij muziek. Daar is in Oh wat een jaar wel genoeg ruimte voor.

Het is alsof je als kijker een reis door de tijd maakt. Oh wat een jaar doet er alles aan om het jaartal uit te beelden. Het decor ziet er uit alsof het echt in 1985 is opgenomen. De gasten zijn ook helemaal verkleed. Het lijkt erop alsof zij in de jaren ’80 zijn. Dit is hilarisch om te zien voor de kijker. De kleding en het decor maken Oh wat een jaar tot een groot succes.

Oh wat een jaar heeft alles in huis om een succes te worden. Gewoon genieten van ouderwetse gezelligheid. Even was het spannend of het wel aan zou slaan. Maar Linda heeft een succesformule in handen. Tenminste, daar lijkt het wel heel erg op.In verschillende rondes moeten de teams vragen over 1985 zien te beantwoorden. Dat lijkt heel makkelijk, maar is dat ook zo?

In de ronde ‘spel met de balzak’ worden de Lingo-ballen hergebruikt. De beide teamcaptains hebben beiden een balzak met ballen erin. Zij mogen bij elkaar grabbelen naar de ballen. Op de ballen staan verschillende geldbedragen. Dit is wederom een hilarische ronde in dit nieuwe spelprogramma. Vooral het publiek genoot zichtbaar van de ballen.

Eindelijk is er weer een ouderwets gezellig zaterdagavond programma. Linda heeft hier goed over nagedacht. Geen Ik hou van Holland, maar Oh wat een jaar is hét zaterdagavondprogramma van de toekomst. Oh wat een jaar heeft alles in huis om nog jaren mee te gaan. Dit kan wel eens uitgroeien tot een groot succes. Het is gezellig, het is makkelijk te volgen en bovendien is het één groot feest.

Jeroen en Ruben passen ook perfect in Oh wat een jaar. De band tussen Jeroen en Linda is heel sterk. Die twee werken al vanaf het eerste seizoen van Ik hou van Holland samen. Daarnaast kennen Jeroen en Ruben elkaar ook door en door. Zij kennen elkaar onder andere van De lama’s (BNN) en van Beste kijkers. Die twee zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld.

Alles bij elkaar maakt Oh wat een jaar een leuk spelprogramma. Het is echt een spelprogramma voor het hele gezin. Oh wat een jaar is een mooie opvolger van Ik hou van Holland. Misschien is het zelfs wel leuker dan haar voorganger. Vooral het terugblikken naar het verleden is iets wat de kijker zeker zal aanspreken. Eindelijk weer een leuk, hip, nieuw/oud, programma op RTL 4.
Oh wat een jaar is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Roy Beusker

4 comments on “Recensie: Oh wat een jaar!

 1. Pieter schreef:

  Op de verkleedpartijen na is alles gejat uit alle spelshows sinds 1959
  hele oud bollige televisie uit een tijd dat de NCRV met soortgelijke programma`s kwam met Ted de Braak
  Alles is voor geregisseerd en de vragen al bekend
  en als je goed kijkt is alles fake

  Ook de vraag wie was de onbekende vrouw???? Dus de elfstedentocht winnares uit 1985 ??? dat wisten de kandidaten al bij voorhand !

  wordt ook geen succes en de kijkcijfers zullen volgende week lager zijn
  gewoon een slecht gemaakt programma zonder visie en gevoel!

 2. Lucia brouws schreef:

  Echt een leuke zaterdagavondshow.gezellig en zo herkenbaar maar wij ergeren ons zeer aan Ruben, aandachttrekker,overdreven en op de voorgrond treden.begon deze zaterdag gelijk ,wij zappen weg…..helaas

 3. Rolf van Otterlo schreef:

  Prima programma erg leuk, er is maar 1 commentaar. Waarom in godsnaam die twee team captains Ruben en Jeroen. Ze trekken volledig de aandacht naar zich zelf, ze geven de gast niet eens de kans. De gast zit er eigenlijk een beetje voor Jan doedel bij. Lind wordt Sims ook overschaduwd terwijl ze het zo super presenteert. Na twee show erger ik me nu al groen aan die twee, de flauwe grappen zijn nu wel bekent, ze halen het programma naar beneden, als dit zo blijft haak ik en ik hoor meerder af.
  Tip eventueel 2 extra gasten iedere week.
  Zou echt veel leuker zijn.

 4. trol schreef:

  Jemig Rolf. heb je azijn gedronken? Hoe kun je op dit programma nu commentaar op hebben??? Ik geef het een dikke 10!! Helemaal niet Eindelijk weer een ‘leuk’ programma op zaterdagavond met al mijn favoriete BNers.. De kijkcijfers liegen er niet om

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *