Richard Goenendijk wil Ranking The Stars niet presenteren

Cabaretier Richard Groenendijk heeft geen zin om Ranking The Stars te presenteren. Dit liet hij weten aan RTL Boulevard. Hij zou dan het stokje van Paul de Leeuw overnemen. Maar Richard gaf aan de presentatie niet over te willen nemen. Al ruim vijf jaar is Richard één van de vaste panelleden van het programma vol Bekende Nederlanders.

Ook Patty Brard, een ander vast panellid, zou gevraagd zijn. Zij wil het populaire programma ook niet overnemen. Zowel Patty als Richard willen Paul niet opvolgen. Paul is overgestapt van BNNVARA naar RTL. Maar zijn programma, Ranking The Stars, mocht niet mee verhuizen. BNNVARA is op zoek naar een mogelijke opvolger voor Paul. 

Daarnaast gaf Richard ook aan niet meer mee te willen doen. Mocht er een nieuw seizoen komen, dan wil Richard geen panellid meer zijn. Na vijf jaar vindt hij het wel genoeg. In de afgelopen vijf jaar bleek Richard de ene naar de andere grap te kunnen maken. Vooral de chemie tussen hem en Paul was heel bijzonder. De twee waren enorm aan elkaar gewaagd.

Voor Patty hoeft er geen nieuw seizoen meer te komen. Zonder Paul is Ranking The Stars niet meer hetzelfde. Het programma heeft het al eens geprobeerd met een andere presentator. Sander Lantinga presenteerde het een tijdje samen met Sophie Hilbrand. Zowel Sander en Sophie dezen zelf ook al eens mee aan Ranking The Stars.

In Ranking The Stars draaide het iedere aflevering om twee vragen. Iedere Bekende Nederlander moest zichzelf en de anderen in een top tien ranken. Bij iedere notering werd ook een motivatie verwacht. Deze motivatie leverde vaak spraakmakende televisie op. De ene kon beter tegen ‘kritiek’ dan een ander.

Of er een vervolg in zit, is nog niet helemaal duidelijk. De kans dat Paul het programma weer presenteert lijkt klein. Binnenkort is hij in ieder geval te zien als jurylid bij Holland’s Got Talent. Aanstaande vrijdag zijn de eerste opnames in Zwolle. Daarnaast komt de presentator met een Sinterklaas show bij RTL 4.

Foto: Olivier Thijssen / BNN

Geef een reactie