Rob Stenders en Annemieke Schollaardt delen middag Radio 2

Rob Stenders keert definitief terug in de middag programmering van NPO Radio 2. Dat heeft de NPO vandaag bekend gemaakt. Stenders is van maandag tot en met donderdag te horen in de middag en Schollaardt is van vrijdag tot en met zondag te horen.

Bij afwezigheid vervangen zij elkaar. Paul Rabbering is vrijdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur te horen, waarna Rob Stenders van 22.00 tot 0.00 uur verzoeknummers van luisteraars draait. De rest van de programmering blijft onveranderd. Op NPO Radio 1 komt meer ruimte voor onderzoeksjournalistieke programma’s.

Gislaine Plag is van 09.30 tot 11.30 uur te horen gevolgd door Sven Kockelman die hoofdrolspelers uit het nieuws kritisch bevragen in een 1-op-1 interview. Vanaf 2018 gaat de nieuws- en actualiteitenzender ook meer inzetten op politiek: dagelijks tussen 15.30 en 16.00 uur is er vast politiek onderdeel tijdens EenVandaag. Het wekelijkse Kamerbreed op zaterdag maakt plaats voor een nieuwe talkshow van de AVROTROS.

Ook is er dagelijks een half uur sport tussen 13.30 en 14.00 uur tijdens De Nieuws BV. Luisteraars kunnen voortaan elke vrijdag hun vingers aflikken bij het kookprogramma Mangiare! (NTR, 19.30-20.30 uur).

De naam van het nieuwe zaterdagochtendprogramma van omroep MAX met Mieke van der Weij en Peter de Bie wordt binnenkort door de omroep bekend gemaakt. Omroep Max maakt later bekend wie presentator Henk Mouwe dit met pensioen zal gaan opvolgen.

Foto: NPO Radio 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *