Roosmarijn Reijmer wint de Pop Media Prijs 2017

Roosmarijn Reijmer heeft de Pop Media Prijs gewonnen. Dit werd zaterdagmiddag bekend gemaakt. Het is de vierentwintigste keer dat de prestigieuze journalistieke prijs wordt uitgereikt tijdens de Eurosonic Noorderslag conferentie in Groningen.

Eerdere winnaars waren o.a. Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, Eric Corton, Leo Blokhuis, Rutger Geerling, Rotjoch en Atze de Vrieze. Roosmarijn Reijmer nam eind 2017 na bijna 20 jaar afscheid van VPRO 3voor12. Reijmer startte in 2000 als freelancer op de VPRO 3voor12 redactie en was sinds september 2011 de vaste presentator van 3voor12 op 3FM.

Ze hostte radio- en TV-evenementen als Lowlands, Eurosonic, Pinkpop en 3voor12’s Song van het Jaar. Reijmer is momenteel Hoofd Marketing en Creatie bij boekingskantoor Friendly Fire. Andere genomineerden waren house-kenner Gert van Veen en hiphopblog Puna.nl.

Met een geheel eigen stijl waarin ze de moeilijkste elektronica een even vanzelfsprekende plek gaf als de laatste hit van Katy Perry wist ze het onderscheid tussen underground en mainstream op te heffen’ aldus de jury. Ze wordt geroemd om haar bevlogenheid en onberispelijke kennis. ‘En dan wist ze dit jaar ook nog eens een discussie aan te zwengelen over al dan niet te weinig vrouwen op de radio. Geen nieuwe discussie, maar dankzij Reijmers goede gevoel voor timing wel op het juiste moment weer aangezwengeld.

Foto: VPRO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *