RTL 4 levert een aantal kijkers in op de zaterdagavond

Zaterdagavond moest RTL 4 een aantal kijkers inleveren. Om 20.00 uur zond de commerciële zender de tweede aflevering van Kees & Co uit. In totaal keken hier 1,2 miljoen mensen naar. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen kon rekenen op twee miljoen kijkers, inclusief uitgesteld kijken.

Paul de Leeuw deed het iets minder goed dan een week eerder. Zijn nieuwe zaterdagavondprogramma, Paul Pakt Uit, werd bekeken door 1,0 miljoen mensen. Een week eerder keken er 1,2 miljoen kijkers. Kees & Co en Paul Pakt Uit kwamen hiermee uit op de plekken vier en acht in het kijkcijferoverzicht.

Later op de avond zond RTL 4 de tweede aflevering van de TV Kantine uit. Onder andere Elise Schaap speelde weer een gastrol. Irene Moors kroop weer eens in de huid van Kim Holland. De tweede aflevering kon rekenen op 1,0 miljoen kijkers, goed voor plek zeven in het kijkcijferoverzicht. Vorige week keken er 1,1 miljoen mensen naar de eerste aflevering van het tiende seizoen.

NPO 1 deed het een stuk beter met onder andere Ik Vertrek. Het populaire programma wist om 20.25 uur weer 1,7 miljoen kijkers te bereiken. Een week eerder keken er ook al 1,4 miljoen mensen. Direct daarna bleven er veel kijkers bij NPO 1 voor Even tot hier. Het programma van Jeroen Woe en Niels van der Laan werd bekeken door 1,0 kijkers. Zij scoren hiermee iets meer kijkers dan Paul Pakt Uit. Vorige week wist Paul Pakt Uit meer kijkers te bereiken. Even tot hier wist vorige week geen miljoen kijkers te bereiken.

Daarna bleven er maar weinig over voor Wat een verhaal. Zelfs André van Duin liet zich negatief uit over het programma. De vierde aflevering werd bekeken door slechts 570.000 kijkers. Vorige week keken er nog 635.000 mensen. Het zijn kijkcijfers waar SBS6 alleen maar van kan dromen op de zaterdagavond.

Over SBS6 gesproken; het werd een avond zonder film. De commerciële zender zond namelijk het nieuwe programma, De Gordon tegen Dino show. De eerste aflevering moest mee zien te komen met een fikse concurrentie. In totaal keken er toch maar mooi even 487.000 mensen naar de spelshow. Hiermee eindige het programma op plek achttien in het kijkcijferoverzicht.

Later liepen de kijkcijfers wel wat op. Hart van Nederland werd bekeken door 707.000 kijkers. Daarna keken er ook nog 522.000 mensen naar Shownieuws. In de vooravond keken er nog 419.000 mensen naar Lachen om home video’s.

NPO 1 deed het in de vooravond een stuk beter. Presentatrice Brecht van Hulten was weer te zien in het consumentenprogramma Kassa. Dit keer besteedde Kassa onder andere aandacht aan Marktplaats. Het bleek dat er nog wel af en toe dingen niet goed lopen. Amber Kortzorg was weer te zien in de Belbus. Zij heeft die taak weer overgenomen van Renze Klamer. Kassa werd zaterdagavond weer bekeken door 1,0 miljoen kijkers, goed voor plek vijf in het kijkcijferoverzicht.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Valentina Vos

Geef een reactie