RTL 4 scoort met vernieuwde zaterdagavond

Een week na de finale van Eurovisie Songfestival weet RTL 4 voorzichtig te scoren. De commerciële zender had een compleet nieuwe zaterdagavond geprogrammeerd staan. Zo waren Humberto Tan en Luuk Ikink samen te zien in het nieuwe spelprogramma, Ondertussen in Nederland.

De eerste aflevering was meteen goed voor 804.000 kijkers. Hiermee is het een goede start voor Humberto en Luuk. Meteen daarna was Robert ten Brink weer te zien met Bankgiroloterij Miljonairs. Na ruim tien jaar afwezig te zijn geweest, is het spelprogramma terug. In totaal zaten er rond 21.45 uur zeker 997.000 mensen klaar.

NPO 1 wist meer kijkers te bereiken dan Ondertussen in Nederland. Een week geleden keken er meer dan vijf miljoen mensen naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Hierin werd Duncan Laurence als winnaar gekozen. Nu kon de kijker genieten van een herhaling van Beste Zangers. Het ging om een speciale terugblik. In totaal keken er 1,1 miljoen mensen naar deze herhaling.

Daarna bleven er nog 994.000 mensen over voor Youp van ’t Hek. Zijn theatervoorstelling Licht. Later op de avond liepen de kijkers weer wat terug. Studio Sport werd rond 23.15 uur nog bekeken door 667.000 mensen.

SBS6 was alweer toe aan de achtste en laatste aflevering van Gordon tegen Dino show. Helaas wist de kijker het spelprogramma niet echt te vinden. De laatste aflevering leverde de zender 306.000 kijkers op. Daarna keken er ook nog 348.000 mensen naar Komt een man bij de dokter.

Met deze kijkcijfers staan Humberto en Luuk op plek zeven in het kijkcijferoverzicht. Robert staat op plek drie. Beste zangers staan op plek twee en plek één is er voor het NOS Journaal van 20.00 uur. Daar keken namelijk meer dan 1,3 miljoen mensen naar.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: RTL/William Rutten

Geef een reactie